Tıraşın Dijital Hali: Remington’dan Durablade

Remington’ın 80. kuruluş yılına özel tasarladığı Durablade, tıraş makinelerinin nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor.

Tıraşın Dijital Hali: Remington’dan Durablade
Yayın Tarihi: 27.12.2017 15:22:00

Firma “uzun ömürlü bıçaklarını asla değiştirme ihtiyacı duyulmayacağını” iddia ediyor. Ergonomik tasarım ve her yönde tıraşı rahatlıkla yapmayı sağlarken biraz daha berber düzeyine çıkıldığında 0,2 milimetreye kadar tıraş olmayı sağlıyor. Durablade 1, 2,4 ve 6 milimetrelik kesme tarak seçenekleri anlaşılır hale geliyor. Çocukluğunuzdaki üç numaraya vurma gibi.



Bu, geleneksel anlamda anlaşılabilir olan az sayıda nokta bir kenara bırakıldığında dijitalleşme etkileri çarpıcı bir biçimde gözlerimizin önüne seriliyor. Firma yeni tasarladığı makine için “Lityum bataryası, su geçirmez ve kaymaya karşı korumalı tutuş özelliğine sahip Durablade, ıslak, kuru veya köpüklü kullanımıyla tam 60 dakika boyunca kesintisiz bir tıraş keyfi sunacak” ifadesini kullanıyor. Buradaki 60 dakika geçerli bir gösterge değil. Kimse bu kadar uzun süre tıraş olmaz; berberler de farklı müşteriler üzerinde aynı tıraş bıçağı ile çalışamadıkları için bu ürünü tutturmaları mümkün değil. Burada Gillette başta olmak üzere diğer üreticilerin ortalama tıraş süresi üzerinden verdiği şu kadar kez tıraş açıklaması daha faydalı olur ancak tek şarjda kullanım süresi olarak verilen bu değer, tıraşın dijitalleşmesi konusunda iyi bir gösterge.

Kablosuz tasarım ve LED şarj göstergesine yapılan vurgular da bu dijitalleşme etkisini destekliyor. %100 su geçirmezlik ise, artık kuru, ıslak ve köpüklü seçeneklerinin yaygın olarak sunulduğu tıraş makineleri tarafından ayırt edici bir özellik değil. 199 liralık fiyatı ile satılan Durablade’in, TeknoSA ve Media Markt’ta satılacak olması da dijitalleşmenin farklı bir göstergesini oluşturuyor.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR