Tüm Zamanların En İyi 10 Vücut Geliştiricisi

Her kuşakta büyük kaslara ve muhteşem fiziğe sahip kendini kanıtlamış isimler vardır. Tüm zamanların en iyi 10 vücut geliştiricileri kimler mi? Birçok vücut geliştirici arasından ilk 10 hangi isimlerden oluşuyor? İşte en iyi 10 vücut geliştirmeci..

Tüm Zamanların En İyi 10 Vücut Geliştiricisi
Yayın Tarihi: 2.11.2018 11:29:00

10 Phil Heath



Phil Heath 2011-2014 yılları arasında 4 kez kazandıktan sonra 2016 yılında da Mr. Olympia olmuştur. Doğal genetiği sayesinde vücudu mükemmel bir yapıya sahiptir. Generation Iron filmindeki tasviri biraz tartışmalı olsa da, Phil hayranlarıyla güçlü bir ilişki kurmaya ve ek işlerini sürekli olarak büyütmeye tutkulu.

9 Franco Columbu



"The Sardinian Strongman" olarak bilinen Franco Columbu, supplementlere ulaşmanın zor olduğu bir çağda genetiğe meydan okuyan bir vücut geliştiricidir. Columbu estetik ve simetrik fiziği ile bilinmesinin yanı sıra, Arnold ile yaptığı antrenmanlar ile de bilinmektedir. 2 kez Mr. Olympia olmuştur ve 1977 yılında Dünya'nın En Güçlü Adamı seçilmiştir. 

8 Frank Zane



Estetik ve simetrik fizikler düşünüldüğünde çoğu insanın aklına gelen isimlerden birisi Frank Zane'dir. 1977-1979 yılları arasında 3 kez Mr. Olympia olmuştur. Zane, geniş omuzlar ve son derece şekilli bir v-konik bel ile estetik temelli bir dönemi temsil ediyordu. 

7 Ronnie Coleman



Ronnie Coleman, Mr. Olympia Dorian Yates emekli olduktan ve Paul Dillett sahnede bayıldıktan sonra 1998 yılında ilk Mr. Olympia'sını kazanarak vücut geliştirme dünyasını yerinden oynattı. Coleman, Mr. Olympia ünvanını yıllarca birinciliğe oynamalarına rağmen Shawn Ray, Nasser El Sonbaty ve Kevin Levron'dan çaldı. Dorian muhtemelen o sırada emekli olduğu için mutluydu çünkü Ronnie'nin boyutu ve bulunduğu duruma ayak uydurması imkansızdı. Günümüz Mr. Olympia'sı olan Phil Heath bile, Ronnie'nin vücut ölçülerine ve vücut simetrisine hiçbir zaman sahip olamamıştır. 

6 Dorian Yates



Dorian Yates'i tüm zamanların en iyi vücut geliştirmecilerinden biri yapan şey sadece 6 kez Mr. Olympia olması değil, aynı zamanda kendine özgü eğitim tarzıdır. Birkaç profesyonel vücut geliştiricisi haftada altı gün eğitim görürken, Dorian “Yüksek Yoğunluk Eğitimi” ile tanınıyordu. Haftada dört gün daha kısa egzersizlerle maksimum kas kütlesine ulaştı. 


5 Arnold Schwarzenegger 



Arnold olmadan en iyi vücut geliştiriciler listesi tabi ki de olmaz. Arnold ilk kez Mr. Olympia olduktan sonra vücut geliştirmenin yüzü olmuş ve milyonların kalbini kazanmıştır. Arnold'un kişiliğiyle birlikte büyüklüğü ve kaslılığı onu en yüksek miktarda para kazanan aksiyon filmlerin yıldızı ve California valisi yapmıştır. 7 kez Mr. Olympia olması gözden kaçmıyor. Bu başarılarının sebebi Gold's Gym'de yapmış olduğu antrenmanlar sayesinde olsa gerek.

4 Lee Haney



Lee Haney 8 kez Mr. Olympia olarak rekor kırdıktan sonra, 31 yaşında son derece genç bir yaşta emekliye ayrıldı ve vücut geliştirme dışında bir kariyer geliştirdi. Bugüne kadar Haney, NBA, MLB ve profesyonel boksta spor eğitimi ve beslenme alanlarında çalışmıştır. 55 yaşındaki Lee Haney, hala genç vücut geliştiricilerin kıskanacağı bir fiziğe sahiptir.

3 Dexter Jackson



2008 yılının Mr. Olympia'sı olan Dexter Jackson, 2015 yılında 46 yaşında olmasına rağmen Mr. Olympia'da 2. oldu. Düşük vücut yağ yüzdesi, keskin vücut hatları ve kasları yüzünden "The Blade" lakabıyla bilinmektedir. 1999'dan beri her Olympia yarışmasında yarışan Jackson, sayısız vücut geliştirme dergisinin ve makalesinin kapağını süsledi. 

2 Shawn Ray



Shawn Ray için "Mr. Symmetry" dışında daha iyi bir lakap olamazdı. Shawn Ray oran ve denge tanımlanmaktadır. Shawn Ray, vücut geliştirme tarihinin en etkileyici üyeleri arasında yer alan bir kariyere sahipti. Bu kadar iyi bir vücuda sahip olmasına rağmen Mr. Olympia'yı kazanamamış olması hayranlarını şaşırtıyor. 

1 Flex Wheeler



Flex Wheeler, Arnold Schwarzenegger tarafından şimdiye kadar gördüğü en büyük vücut geliştiricilerden biri olarak tanımlandı. Ronnie Coleman, Flex Wheeler'ın karşı karşıya kaldığı en iyi vücut geliştirmeci olduğunu söyledi. Simetrik estetiğinden dolayı genellikle "Simetri Sultanı" olarak bilinir. Bilgili vücut geliştiriciler, Flex'in sadece estetik amaçlar için değil, genel olarak vücut geliştirici bakımından en iyisi olduğunu düşünüyorlar.  




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR