Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone 3 GB Ücretsiz İnternet Veriyor

Uzaktan eğitim 3 GB bedava internet veriyor. Uzaktan eğitim için bedava internet nasıl alınır? Öğrenciler 3 GB hediye interneti hangi sistem ile alacaklar? Haberin detayları yazımızda.

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone 3 GB Ücretsiz İnternet Veriyor
Yayın Tarihi: 13.03.2020 16:35:00

Uzaktan eğitim 3 GB bedava internet veriyor. Uzaktan eğitim için bedava internet nasıl alınır? Öğrenciler 3 GB hediye interneti hangi sistem ile alacaklar? Haberin detayları yazımızda.

Ülkemizdeki yaşanan Corona Virüs yüzünden 16 Mart tarihinden itibaren okullar tatile girecektir. Nisan ayında yapılacak ara tatilin öne çekilmesi ile birlikte okullar 23 Marttan itibaren de uzaktan eğitim verilerek yapılacaktır. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim bilişim ağı kullanımda internet sıkıntısı olmaması için 3 GB bedava internet verileceğini açıklamıştı. Bu internet hakkında bilgi almak isteyenler nasıl işlem yapacaklarını bilmemektedirler. Sizlere şimdi bu yazımızda bu internet ile ilgili bilgileri vereceğiz.

Uzaktan Eğitim 3 GB Ücretsiz internet nasıl alınıyor?

Eğitimin uzaktan olacağı bu dönemde her operatörden 3 GB bedava internet alabileceksiniz. Bakan Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamadan sonra “Eğitim Bilişim Ağı kullanımında bütün operatörlerden 3 GB internet erişimi sağlanacaktır” açıklamasından sonra vatandaşlarda bu interneti nasıl alacaklarını merak etmektedirler.


3 GB İnternet Nasıl Olacak?

Okulların tatil edilmesi ve uzaktan eğitim süresinin henüz tam olarak bilinmemesi sebebi ile internet sıkıntısı çekilmemesi için 3 GB bedava internet verilecektir. Devlet destekli olarak verilecek bu internet Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell hatlarına verilecektir. 13 Mart 2020 tarihinden itibaren başlayacak olan bu kampanyaya başvuru yapmanız durumunda 3 GB internet alabilirsiniz.
  • Türk Telekom Hat Sahipleri EBA yazıp 5555’e mesaj atmaları gerekiyor.
  • TURKCELL aboneleri BİP uygulamasına gibi Keşfet menüsünden EBA kanalını takip edip, kanalın üzerinden mesaj gönder ekranına gelerek HEMEN KAZAN seçeneğine basarak başvuru yapmaları gerekmektedir.
  • Vodafone aboneleri ise otomatik olarak 3 GB internet hesaplarına yüklenecektir.
Bu konu hakkında sorun yaşıyorsanız operatörlerinizin müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.

UZAKTAN EĞİTİM NEDİR?

Uzaktan eğitim koronavirüse karşı olarak ilk defa Elazığ bölgesinde uygulanan bir eğitim sistemidir. İnternet üzerinden ve TRT üzerinden ders göreceksiniz. Bu sürenin 23 Mart tarihinde başlayacağı ve ne kadar süreceği belli olmamaktadır. Bu ders görme işlemleri eğer internet üzerinden olacaksa 3 GB bedava internet ile aylık olarak sizlere destek verilecektir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR