Türkiye Kart Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır? Ne İşe Yarar?

Yeni yılla birlikte hayatımıza girecek yeniliklerden biri de Türkiye Kart olacak. Ulaşım ve alışveriş gibi tüm işlemlerin yapılabileceği Türkiye Kart nedir, nereden ve nasıl alınır?

Türkiye Kart Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır? Ne İşe Yarar?
Yayın Tarihi: 13.12.2017 14:25:00

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan 2018 yılında vatandaşa büyük kolaylık. Yeni yılda hayatımıza girecek olan Türkiye Kart ile ulaşımdan alışverişe bütün işlemler tek kart üzerinden yapılacak.



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2018’de yeni bir kart uygulamasına geçmeyi planladıklarını ve projenin isminin “Türkiye Kart” olacağını açıkladı.


TÜRKİYE KART NEDİR, NEREDEN ALINIR? 

Arslan, PTT’nin 4 bin 600 noktası üzerinden bu kartın alınabileceğini belirterek , “Kredi kartıyla yapabildiğiniz her şeyi yapabileceksiniz. Bununla sınırlı değil, İstanbul başta olmak üzere tüm belediyelerle anlaşmalar yapıyoruz. Otobüsünden, metrosuna her yerde geçecek. İl değiştirdiğinizde ayrı bir kart almanız gerekmeyecek. Milli parklarda, müzelerde, uçaklarda her yerde geçecek” dedi.

Amaçlarının tek bir kartla her türlü finansal işlemi yapmak olduğunu vurgulayan Arslan, “Dünyada örnekleri çok az. Birçok ülkeye bunu ihraç da edebiliriz” ifadelerini kullandı.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR