Uçaklarda İniş Ve Kalkış Sırasında Neden Işıklar Söndürülür?

Gece uçuşlarında hem kalkış, hem de iniş esnasında ışıklar kapatılır ve belirli bir yüksekliğe çıktıktan sonra tekrar açılır. Peki bunun nedenini hiç merak ettiniz mi?

Uçaklarda İniş Ve Kalkış Sırasında Neden Işıklar Söndürülür?
Yayın Tarihi: 18.04.2018 16:39:00

Bunun tek bir nedeni var. O da acil durum meydana gelirse yolcuların gözlerinin karanlığa alışmasıdır. Kabin memurları kalkışta veya inişte meydana gelebilecek bir acil durumda tahliye yapılması halinde, yolcuların gözlerinin kabinde ışıkların kesilmesi ile oluşacak karanlık ya da loşluğa alışması için ışıkları söndürür.

Acil bir durum söz konusu olduğunda, gözleriniz dışardaki karanlığa uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyar, ancak ışıkları söndürürseniz, çevrenizi daha rahat bir şekilde görebilirsiniz. Gece vakti odanızın ışıkları açıkken birden kapatıp etrafınıza bakın. Etrafınızdaki nesneleri seçmekte zorlandığınızı farkedeceksiniz. Ancak 5-10 dakika karanlık bir odadan çıkıp diğerine geçtiğinizde nesneleri çok daha rahat ayırt edebileceğinizi göreceksiniz.

Uçaktan kaçmanız gerekirse, gözleriniz karanlığa alıştığı için vakit kaybetmek zorunda kalmazsınız. Yani kısacası, uçaklarda uygulanan kuralların neredeyse tamamında olduğu gibi ışıkların söndürülmesi de güvenlikle ilgili. 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR