Üniversite Tercih robotu Nete göre üniversite ara hangi üniversite kaç puan

2019 YKS sınav maratonu bugün 16 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen 2. ve 3. oturumun ardından tamamlandı. 16 Haziran Pazar günü AYT ve YDT sınavlarının gerçekleştirilmesinin ardından milyonlarca öğrenci üniversite tercih robotu araştırıyor.

Üniversite Tercih robotu Nete göre üniversite ara hangi üniversite kaç puan
Yayın Tarihi: 16.06.2019 14:00:00

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2019 yılı tamamlandı! Milyonlarca öğrenci, 2,5 milyona yakın üniversite adayı, 15 Haziran Cumartesi günü önce TYT, ardından 16 Haziran Pazar günü AYT ve YDT oturumunda ter döktü. YKS sınav maratonunun tamamlanmasının ardından milyonlarca öğrenci ve ailelerini şimdi de üniversite tercih heyecanı sardı. Hangi netle hangi üniversite ve bölüme yerleşilir? Nete göre üniversite puanları, Üniversite 2019-2020 taban puanları? Araştırılıyor.

Milyonlarca öğrenci, YKS sınavlarının tamamlanmasının ardından sınav sorularını Boxerdergisi.com.tr farkıyla öğrendi ve netlerini hesapladı. Netlerin hesaplanmasıyla birlikte öğrenciler hangi üniversite ve bölümleri tercih edebileceklerini araştırmaya da başladı. Hukuk, Tıp, Mühendislik ve daha birçok bölümde birbirinden kaliteli eğitim veren onlarca üniversite için öğrencilerin tercih heyecanı başladı. 

YKS 2019 AYT EDEBİYAT SORULARI VE CEVAPLARI TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ.

AYT 2019 MATEMATİK SORULARI VE CEVAPLARI TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ.


2019 YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversite tercihleri başlamadan önce 2019 YKS sınav sonuçlarının açıklanması gerekiyor. ÖSYM 2019 YKS sınav çizgelsesine göre YKS sonuçları bu yıl 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Bu tarihin ardından ÖSYM, üniversite tercih dönemini ilan edecek ve ilan edilen tarihler arasında milyonlarca öğrenci lisans-önlisans tercihinde bulunacak.

ÖSYM'nin açıklayacağı üniversite tercih döneminde tercihler, adayların kazandığı puanlar ve elde ettiği sıralamalar üzerinden yapılacak. Şu anda heyecanla tercih dönemini bekleyen adaylar, hangi üniversiteye yerleşebileceklerini merak ediyor. 2019 YKS sınavında elde edilen netlerle yokatlas.yok.gov.tr adresinden TYT-AYT Net Sihirbazı kullanılarak üniversite tercih otomasyonu denenebilir. Bu yöntemle varsayımsal olarak hangi üniversite ve bölümü tercih edebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Ancak yine de kesin sonuçlar 18 Temmuz 2019 ÖSYM'nin sınav sonuçlarını açıklamasıyla ortaya çıkacak ve tercihler bu tarihten itibaren yapılmaya başlanacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR