Uzay Ülkesi 'Asgardia' Nedir? Asgardia Vatandaşı Nasıl Olunur?

Bilim kurgu filmlerinden çıkmışcasına gündemi etkileyen Asgardia nedir? Hedefleri nelerdir? Uzay ülkesi nerededir? Tüm bu soruların cevaplarını haberin detaylarında sizlere sunuyoruz...

Uzay Ülkesi 'Asgardia' Nedir? Asgardia Vatandaşı Nasıl Olunur?
Yayın Tarihi: 2.07.2018 14:22:00

‘İlk uzay ülkesi’ olma hedefiyle yola çıkan Asgardia, örgütlenmesini tamamladı ve Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen törenle devlet başkanını seçti. Uzay ülkesi oluşumunun ‘gurusu’ konumundaki Azeri iş adamı Igor Ashurbeyli’nin devlet başkanı seçildi.
 2017 yılında ilk uydusu uzaya gönderilen Asgardia Uzay Ülkesi için çalışmaların devam edildiği belirtildi.



Asgardia Nedir? 
Asgardia Uzay Ulusu Anayasasında, tanımını; " “Asgardia Uzay Kraliyeti” ve “Asgardia” terimleri eş anlamlıdır. Asgardia, transetnik ve laik olan, ahlaka, adalete, barışa ve her insanın eşit haysiyetine, geleceğe ve sonsuz Evren’e bakan ilk bağımsız, özgür, üniter ve sosyal Uzay Ulusuydu ve Krallıktır." olarak yapıldı.



Uzay Ülkesine Kimler Başvurabilir? 
18 yaşın üstünde olup Asgardia’nın Birlik Beyannamesini ve Anayasasını kabul eden ve dijital kişisel verilerini Asgardia’nın Uzay Veritabanı’na bilinçli bir şekilde ileten herkes bir Asgardia vatandaşı olabilir.

Asgardia’nın uzay vatandaşlığı özel bir vatandaşlık türüdür ve Dünya Devleti vatandaşlığı için ikili veya ikinci bir vatandaşlık teşkil etmez. Bir uzay vatandaşlığına geçen bir Dünya Devleti vatandaşı, Asgardia’nın taraf olduğu uluslararası bir anlaşma tarafından aksi şekilde öngörülmedikçe, çoklu vatandaşlık statüsüne sahip değildir.


Bir veya iki ebeveyni Asgardia uzay vatandaşı ise, çocuk doğumda Asgardia’nın uzay vatandaşlığını elde eder. Asgardia’nın kuruluşundan önce doğan bir çocuk, Asgardia vatandaş(lar)ı olan ebeveyn(ler)inin isteği üzerine vatandaş olabilir. 

Vatandaşlık başvuruları internet sitesi üzerinden yapılabilir. 200 binden fazla üyesi bulunan ve Birleşmiş Milletler’e üye olmayı da hedefleyen Asgardia’nın vatandaşlık vereceği kişileri seçmek için IQ testine başvurmayı düşündüğü belirtildi.



Uzay Ülkesi Projesinin Hedefleri Nelerdir?
Uzayda kalıcı barışı sağlamak, yeryüzü vatandaşlığına bakılmaksızın, şu anda Dünya’da yaşayan tüm Asgardialılar için eşit fırsatlar sağlamak, tüm insanlığın refahını arttırmak olarak belirtilmiştir.

Asgardia'ya Kaç Kişi Vatandaşlık Başvurusunda Bulundu? 
Uzay ülkesi vatandaşlık başvurusu yapanlar arasında Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Asgardia'nın internet sitesine göre en çok vatandaşlık başvurusu ise 31 bin 853 kişi ile Çin oldu. Türkiye ise 29 bin 82 başvuru ile ikinci sırada. 




 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR