Vakıf Katılım Bankası Konut Kredisi Faizini düşürdü! En uygun Konut kredisi veren banka

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından bankalar da kredi faizlerini düşürmeye devam ediyor. Vakıf Katılım Bankası da konut kredisi faiz oranlarını düşürdü. Konut sahibi olmak isteyenler için en uygun ve en ekonomik konut kredisi hangi bankadan çekilir? Sizler için araştırdık...

Vakıf Katılım Bankası Konut Kredisi Faizini düşürdü! En uygun Konut kredisi veren banka
Yayın Tarihi: 6.08.2019 11:54:00

2019 Temmuz ayı Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alınan faiz indirimi kararının ardından kamu bankaları, Ziraat Bankası ve Halkbank ile Vakıfbank'ın başını çektiği bankalar, konut ve ihtiyaç kredilerinde faiz oranlarını düşürmeye başladı. %1,59 seviyelerinde olan konut kredisi faiz oranları %1'in altına %0,99 seviyelerine çekildi. Vakıf Katılım Bankası da konut kredisi faiz oranlarını düşürdü!

Ev almak için tam zamanı diyenler konut kredilerini araştırmaya başladı. Kiracı konumundan ev sahibi konumuna geçmek ve düşük faizli konut kredileri ile ev satın almak için tam zamanı! Vakıf Katılım Bankası da konut kredisi faiz oranını %0,99'a indirdi. Vakıf Katılım Bankasında 250 bin TL'ye kadar 180 ay vadeli konut kredisinde kâr oranı %0,99'a çekildi. 

EN UYGUN KONUT KREDİSİ HANGİ BANKADAN ALINIR?

Konut kredisi faiz oranları, Merkez Bankası PPK toplantısında alınan 425 paz puanlık faiz indiriminin ardından, buna paralel olarak düşmeye başladı. İlk adım Ziraat Bankası'ndan geldi. Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranını %1,59'dan 0,99'a indirdi. Ardından Halkbank ve Vakıfbank'da da faiz oranları %0,99'a çekildi. Şimdi de Vakıf Katılım bankası kâr oranını %0,99'a çekti. 




Ziraat Bankası'nda 500 bin TL'ye kadar konut kredisi faiz oranları 0,99 seviyesinde. Vadeler de 120 aydan 180 aya çıkarıldı. 10 yıldan 15 yıla kadar artan vade seçeneğiyle ev sahibi olmak daha da kolaylaştı. Halkbank'ta da 250 bin TL'ye kadar 180 ay vade seçeneğiyle %0,99 faiz oranı mevcut. En uygun konut kredisi şu sıralar kamu bankaları, Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden çekilebiliyor.

KONUT STOKLARI ERİYECEK! 

Konut kredilerindeki faiz indirimleri vatandaşların yüzünü güldürdü. Emlak ve konut sektöründeki stokların erimesi beklenirken, bir yandan da "kurnaz" ev sahipleri, düşen faizlerin ardından astronomik olarak ev fiyatlarını yükseltiyor. Yine de bu işten müteahhit ve vatandaş kârlı çıkacak ve konut stokları eriyecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR