VAR Sistemi Başlıyor! Demirören: "Kaos üretmeyin, VAR'a destek verin"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi için "Son Dünya Kupası'nda gördük ki VAR, hakem hatalarını asgariye indiriyor. İnanıyoruz ki sistem futbolumuza da büyük katkı sağlayacak" dedi.

VAR Sistemi Başlıyor! Demirören: "Kaos üretmeyin, VAR'a destek verin"
Yayın Tarihi: 1.08.2018 15:30:00

VAR Sistemi'nin tanıtım toplantısına; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman ile Spor Toto Süper Lig kulüp başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Demirören şunları söyledi; "Kulüplerimizin desteği, Yönetim Kurulumuzun kararıyla bu sezon VAR'ı hayata geçiriyoruz. 

Son Dünya Kupası'nda gördük ki VAR, hakem hatalarını asgariye indiriyor. İnanıyoruz ki sistem futbolumuza da büyük katkı sağlayacak. Uygulama ile en büyük hedefimiz, VAR'ın hakemlerimizi tartışmanın odağından çıkarması. Buradan futbolcularımıza, yöneticilerimize başkanlarımıza, futbolun tüm paydaşlarına açık şekilde çağrıda bulunmak istiyorum... Lütfen kaos üretmeyin, VAR'a destek verin... Maç biter bitmez sıcağı sıcağına açıklamalar yapmayalım, hakemlerimizi hedef gösteren bildirilerden kaçınalım... Ortamı germeyelim ki sistem doğmadan ölmesin. Futbolumuzun iyi noktalara gelmesi için adımlar atalım. Tıpkı genç Türk oyunculara yönelmeniz gibi... Borçtan kurtulmanın tek yolu da bu...

Futbolun doğası gereği hata mutlaka olacaktır. Sistemin oturması için zaman tanımalı, sakin davranmalıyız. Eğer sabırsız olursak VAR, fayda değil zarar getirir. Bizler hakemlerimize hep inandık, inanmaya da devam ediyoruz. Sizler de VAR'ın yanında olunuz ki sistem Türk futbolunun faydasına işlesin...
"
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR