Vladimir Putin Kadınlar İçin Şiir Okudu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, Rus şair Andrey Dementyev'in bir şiirinden dizeler okuyarak kutladı.

Vladimir Putin Kadınlar İçin Şiir Okudu
Yayın Tarihi: 9.03.2018 13:21:00

Putin'in, 8 Mart için paylaştığı mesajlar sosyal medyada gündem oldu. Rusya'nın sert lideri Emekçi Kadınlar Günü için şu mesajı paylaştı; 

"Dünya Kadınlar Günü'nüzü canı gönülden kutlarım. Baharın başında kutladığımız bu bayramda gülümsemeler, çiçekler ve içten duygularla bahar ruhu her yerde. Tüm bunlar sizler için sevgili kadınlar. Size olan büyük saygımızı, güzelliğinize ve narinliğinize olan hayranlığımızı bir kez daha dile getirmek için böyle bir sebebimiz olmasından mutluluk duyuyoruz.

Sadece siz kadınlar, hem iş hem aile hayatında huzurlu bir ortam oluşturup, hem de ev ve çocuklarla ilgili günlük işleri üstlenerek, onlara doğru bir örnek olma gücüne sahipsiniz.

Biliyoruz ki; yüreğin en doğrusunu, bağışlayıcılığın en güçlüsünü kadınlar barındırıyor, anne sevgisi ise sınırsız bir sevgi.

Bir çocuğu büyütmek, eğitmek bir mutluluk, ayrıca bir sorumluluk da. Çok çocuklu annelerin yanı sıra evlat edindikleri çocukları mutlu eden annelerin çabaları daha da kıymete şayan.

Kadın, her erkeğin hayatının sıcacık, aydınlık bir unsuru. Kadınlara adanmış sayısız eser mevcut… Ülkemizde de 8 Mart'ta kadınlar onuruna şiir okumak gibi harika bir gelenek var."
 

 

Putin konuşmasının sonunda Andrey Dementyev'in 'Biliyorum, tüm kadınlar güzeldir' şiirini okudu:

"Biliyorum tüm kadınlar güzeldir,

Hem nefaseti hem de aklıyla.

Neşesiyle, evde bayram varsa

Sadakatiyle, hicran vaktinde.

Bizi fethedense,

Ne elbiseleri, ne de çehrelerinin Romalı gibi yandan görünümü

Bizi fetheden kadın ruhu.

Gençliği…

Analığı…

Vakti geldiğinde de saçlarına düşen aklar.

Hazır yaşarken onlara dualar edeceğim

Aşkı da bir başka heyecana tercih edeceğim.

Tanrı kadınları mucize olarak bize göstermiş,

Dünyayı da bu güzelliğin eline teslim etmiş."




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR