Yabancı Sınırına Twitter'da Dev Tepki

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yürürlükteki yabancı futbolcu kuralını değiştireceğine dair haberler ve sonrasında gelen açıklamalar sosyal medyada büyük yankı buldu.

Yabancı Sınırına Twitter'da Dev Tepki
Yayın Tarihi: 5.09.2017 12:06:00

Türk futbolu son günlerde adeta hasta adama dönüştü. Her gün yeni bir olayla sosyal medyada tepki çeken futbol camiası şimdi de yabancı kuralı ile gündeme yerleşti.

Arda Turan'ın milli takım uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye saldırması, Fatih Terim’in damatları ile mekan basması olayı sonrası şimşekleri iyice üzerine çeken milli takım adeta depremi yaşıyor. Başarızlıklar üzerine eklenen bu olaylara gelen tepkiler sonrası istifalar yaşanan Milli Takım'da sular durulmuyor. 

Rıdvan Dilmen 19 Ağustos’ta oynanan Kasımpaşa-Beşiktaş maçını yorumlarken “Bugün sahada İstiklal Marşı’nı bilen kaç kişi vardı? Lig zıvanadan çıktı. Türkiye’den ebenin doğurduğu dört kişi sahada yok” demesiyle başlyan yabancı tartışması, Rumen teknik direktör Mircea Lucescu'nun ‘yabancı serbestisi’nin A Milli Takım’ı olumsuz etkilediğini savunmasıyla devam etti. 

Sosyal medyada ise olayalar Başbakan Binali Yıldırım'ın, 'Maç seyretmeye oturuyoruz, hanım 3 dakika sonra “Değiştir kanalı, bunların arasında hiçbir Türk ismi yok, başkasının maçından bize ne” diyor' demesiyle gündem oldu. Son olarak ise Burak Yılmaz'ın "Yabancı kuralından sonra benim 30-31 yaşındaki arkadaşlarım futbolu bıraktı." açıklamsı ile tepkiler büyüdü. 

Tüm bu açıklamalar sonrası Twitter’da Türkiye gündeminin zirvesine #YabancıSınırınaHayır etiketi yerleşti.

Sosyal medyada paylaşılan mesajlardan bazıları şöyle; 
 

 



 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR