Yardımseverler e-Devlet’te buluştu! Hemen başvuru yapana 1000 TL kira yardımı alın

Pandemi sürecinde kiracılar için müjdeli haber gelmesiyle beraber pek çok vatandaşımıza sevindirici haber verildi. Korona virüs salgını sebebiyle ekonomik açıdan olumsuz etkilenen pek çok vatandaşımız bu süre zarfında kiralarını ödeyememe gibi problemler ile karşı karşıya kaldı.

Yardımseverler e-Devlet’te buluştu! Hemen başvuru yapana 1000 TL kira yardımı alın
Yayın Tarihi: 13.07.2020 20:10:10

Pandemi sürecinde kiracılar için müjdeli haber gelmesiyle beraber pek çok vatandaşımıza sevindirici haber verildi. Korona virüs salgını sebebiyle ekonomik açıdan olumsuz etkilenen pek çok vatandaşımız bu süre zarfında kiralarını ödeyememe gibi problemler ile karşı karşıya kaldı. Yayımlanan bu haber sonrasında pek çok vatandaşımız kiracılar için para yardımı yapılacak mı? sorusu ile gündemimiz de bulunuyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından bu zorlu süre zarfında ekonomik açıdan olumsuz etkilenen haneler için nakdi destek sağlayarak kiralarını ödeme fırsatını sundu. Geçim güçlüğü çeken kiracı durumunda olan bireyler için belirlenen ödeme tutarı 1,000 TL olarak gündemimizde ki yerini alıyor. İşte konuya dair tüm ayrıntılar…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından zor süreç içerisinde bulunan ve nakdi yardımlar arasında bulunan kira yardımı pek çok vatandaşımız için müjdeli haberi vermesi doğrultusunda geçinmekte güçlük çeken bireyler için kira desteği sunuluyor. Kira desteği 1,000 TL olarak belirlenmesiyle beraber içerisinde bulunduğumuz korona virüs sürecinde geçim güçlüğü çeken ve destek arayan vatandaşlarımız için en büyük destek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından geliyor. Peki, kira yardımı nasıl alınır? Kira desteğinden yararlanma şartları nelerdir? İşte detaylar…

KİRA YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Kira yardımında yararlanmak isteyen bireyler bu süre zarfında geçim sıkıntısı çekiyor ve kiralarını ödemekte güçlük çekiyor ise devlet tarafından 1,000 TL’lik kira ödemelerinden yararlanma olanağına sahip olabilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı kapsamında verilen bu destek ödemeleri pek çok vatandaşımız için müjdeli haber olmasıyla beraber umut kaynağı oldu.


Kira desteği bakanlıklar dışında pek çok kurum ve kuruluş tarafından da verilmesiyle birlikte bu süre zarfında destek olmak hedeflenmektedir. Geçim sıkıntısı içerisinde bulunan vatandaşlarımız için sunulan bu fırsatlar kapsamında kiralarını ödemekte güçlük çeken bireyler için olağanüstü fırsat olarak gündemimizde ki yerini alıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı kapsamında verilen bu destek ödemeleri Bakanlıklar dışında veren kurum ve kuruluşlar merak edilerek araştırılıyor. İşte kurum ve kuruluşlar şu şekildedir:
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler
  • Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları
  • Belediyeler
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 1,000 TL’ ye varan kira yardımları yapılmaktadır.)
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Özel Vakıflar ve dernekler
  • Gönüllü kuruluşlar ya da şahıslar
KİRA YARDIMINDAN NASIL FAYDALANABİLİRİM? BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kira yardım desteğinden yararlanmak isteyen bireylerimiz E Devlet sistemi üzerinden başvuru yapma olanağına sahip olabilmektedir. E Devlete giriş yapan bireyler ‘’ Hak Sahipleri Ailelere Kira Yardımı Yapılması ‘’ sekmesi üzerinden kirasını ödemekte zorlanan her birey için açık olup başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu yardım desteğinden yararlanmak için öncelikle dikkat etmeniz gereken en önemli unsur sizlerden istenilen kişisel bilgilerinizi eksiksiz ve doğrum bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Bilgileriniz de hata ya da eksik olması durumunda bu yardımı almanız sizin için imkânsızlaşacak ve zor bir durum olarak karşınıza çıkacaktır. Aksi bir durum ile karşı karşıya kalmamanız için gereken bilgileri ve belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde kuruma iletmeniz gerekiyor.

KİRA YARDIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kira yardımı almak  için gereken bir takım evraklar ve belgeler  ise şunlardır;
  • T.C. kimlik fotokopisi
  • İkametgâh belgesi
  • Gelir belgesi
  • Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi
Geçim güçlüğü çeken bireyler için kira yardım desteğinden yararlanmak için bu belge ve evraklarını eksiksiz bir şekilde sağlayarak ilgili bakanlıklara, kuruluşlara ya da e Devlet üzerinden başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle bu zorlu süreç içerisinde kira sıkıntısı problemlerinden uzaklaşma olanağına sahip olabilirsiniz.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR