Yeni askerlik sistemi kanunlaştı! Kışladaki Askerler ne zaman terhis edilecek? Terhisler ne zaman başlayacak?

Yeni askerlik kanunu meclisten geçti! Askeralma kanununun yasalaşmasıyla birlikte kışladaki askerler terhis edilecek. Askerler ne zaman hangi tarihte terhis edilecek?

Yeni askerlik sistemi kanunlaştı! Kışladaki Askerler ne zaman terhis edilecek? Terhisler ne zaman başlayacak?
Yayın Tarihi: 25.06.2019 18:16:00

Yeni askerlik sistemi geçtiğimiz günlerde oylanmaya başladı. Artık kısa süre içinde teklifin tam anlamıyla TBMM'de kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlanması ve kanunlaşması bekleniyor. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra da hali hazırda askerlik yapanların terhis süreci başlayacak. Binlerce asker ve asker ailesinin gözü kulağı yeni askerlik sisteminin kanunlaşmasına çevrildi. Yeni askerlik sistemine ilişkin detaylar artık tamamen netleşti. Herhangi bir asker açığı olmaması için askerealma işlemleri 12 aya yayıldı ve celp dönemleri 12 aya çıkarıldı.

Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik kalıcı hale geliyor. Bedelli askerlik ücreti de 31 bin 343 TL oldu. Askerlik çağına gelen askerlik yükümlüsü her genç, 31 bin 343 TL ödeyerek bedelli askerlikten faydalanabilecek. Öte yandan yurtdışında yaşayanlar için de dövizle bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Yeni askerlik sistemiyle gelen en önemli yenilik de halen askerliğini sürdüren ve kışlada bulunan yaklaşık 130 bin Türk askeri terhis olacak. Erken terhis heyecanı yaşayan asker ve asker aileleri, yeni askerlik sisteminin kanunlaşmasıyla sevinç yaşayacak. Askerlik süresinin 12 aydan 6 ay'a düşmesi ile birlikte tek tip askerlikte gelecek. Hem üniversite/lisans mezunları hemde lise ve önlisans mezunları 6 ay askerlik yapacak.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NE ZAMAN KANUNLAŞACAK?

Yeni askerlik sisteminin kanunlaşması için TBMM'de nihai oylama yapılması gerekiyor. TBMM 25 Haziran Salı günü grup toplantıları için toplanacak. Partilerin grup toplantılarının ardından da yeni askerlik sistemiyle ilgili nihai oylamaya geçilecek. AK Parti, askerlik yasasıyla ilgili nihai oylamayla ilgili 25 Haziran Salı gününü işaret etmişti. Nihai oylamada yeni askerlik sisteminin kabul edilmesinin ardından kanun TBMM'den geçmiş olacak. Ardından da Resmi Gazete'de yayınlanıp yasalaşacak. Bu işlemlerin ardından kışlasında bulunan 130 bin asker erken terhis olabilecek.

BAKAYA VE YOKLAMA KAÇAKLARI BEDELLİ'DEN FAYDALANABİLECEK! 

Bakaya kalanlar ve yoklama kaçağı durumuna düşenler de 1 defalığına mahsus olmak üzere, 1 Kasım 2019 tarihine kadar başvurmak şartıyla bedelli askerlikten faydalanabilecek. Bu durumdaki vatandaşlar da 31 bin TL'lik bedelli askerlik ücretini 1 Kasım 2019 tarihine dek ödeyerek askerliğini bedelli olarak yapmış sayılacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR