Yeni Nesil Elektrikli Otobüs, Türkiye’de İlk Kez Elazığ ve Manisa’da Yolda

2018 yılı içinde Elazığ ve Manisa halkının daha sessiz, konforlu2018 yılı içinde Elazığ ve Manisa halkının daha sessiz, konforlu ve çevreci seyahat etmesini sağlayacak olan yeni nesil SILEO elektrikli otobüslerin ilk teslimatları Nisan ayı sonunda gerçekleştiriliyor.

Yeni Nesil Elektrikli Otobüs, Türkiye’de İlk Kez Elazığ ve Manisa’da Yolda
Yayın Tarihi: 20.04.2018 13:43:00

Türkiye'nin ilk yerli yüzde 100 elektrikli otobüslerini 2014 yılında üretmeye başlayan ve 2017 yılıyla birlikte 2. nesil araçların üretimine geçen Bozankaya, Elazığ ve Manisa halkının kullanımına sunulacak araçların ilk üretimlerini tamamladı. Nisan ayı içerisinde her iki şehirde teslimatlarına başlanacak araçların tamamı ise 2018 yılı içinde teslim edilecek. 20 adet 18 metre ve 2 adet 25 metre olmak üzere toplamda 22 adet yüzde 100 elektrikli yeni nesil SILEO elektrikli otobüs Manisalıların kullanımına sunulacak. Elazığ halkı ise 18 metre uzunluğunda toplam 15 adet yeni nesil SILEO'ya, ilk teslimatları 16 Nisan 2018'den başlayarak 2018 yılı içinde kavuşacak.

Elazığ ve Manisa Büyükşehir Belediyelerinin kent içi trafiğini rahatlatmak ve çevre kirliliğini engellemek amacıyla hayata geçirdikleri elektrikli otobüs projeleri haricinde 2018 yılı içinde aynı zamanda Şanlıurfa Belediyesi'ne de 10 adet 25 metre uzunluğunda trambus teslimatı gerçekleştirilecek.

Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay; “Elektrikli otobüsümüz Sileo'nun ilk neslini 4 yıl önce ürettik. Bu araçlarımız Türkiye'de çeşitli illerde yaklaşık 3 yıldır sorunsuz şekilde yolcu taşıyor. Yeni nesil Sileo elektrikli otobüsler ise 2018 yılında ilk olarak Manisa ve Elazığ halkının kullanımına sunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu araçlar hem çok konforlu, hem de çok sessiz. Şehirlerde yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunan ve dizel araçlara kıyasla %75'e yakın tasarruf sağlayan özellikleriyle ön plana çıkıyor. 4 saatlik şarjla kullanıma bağlı olarak 400 km'ye kadar mesafe kat edilebiliyor.” dedi.

Türkiye'de bugüne kadar elektrikli otobüslerle ilgili yapılan 7 ihaleyi de kazandıklarını belirten Aytunç Günay, “Elazığ ve Manisa şehirlerimiz için Sileo elektrikli otobüsün üretimine tüm hızımızla devam ediyoruz. Kendi bünyemizde tasarladığımız ürünlerimizi Ankara/Sincan'daki fabrikamızda Türk işçilerin emeğiyle üretiyoruz. Bu doğrultuda milli ve yerli bir marka olarak ilk yeni nesil Sileo'ların Elazığ ve Manisa halkının kullanımına sunulmasından dolayı mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR