Yerli ve Milli Cep Telefonu: Vestel Venüs Z20'nin Özellikleri ve Fiyatı

Son günlerde yaşanan krizler sebebiyle yerli markalara ilgi çok arttı. Özellikle yerli cep telefonu üreticilerinden Vestel de bu akımdan en çok etkilenen şirketlerden birisi oldu. Vestel son günlerde tarihi satışlarını yapıyor. İşte Vestel'in en yenisi Vestel Venüs Z20'nin özellikleri ve fiyatı.

Yerli ve Milli Cep Telefonu: Vestel Venüs Z20'nin Özellikleri ve Fiyatı
Yayın Tarihi: 16.08.2018 13:58:00

Son günlerde özellikle Amerika ile yaşanan siyasi gerilimin ardından yapılan ard arda "yerli ve milli" vurgusunun ardından gözler yine Türk markalarına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu konuşmalarda da buna vurgu yapılınca gözler Vestel'in Venüs telefonlarına çevrildi. Peki Vestel Venüs nasıl bir telefon rakipleriyle arasında farklar neler? Yerli ve milli olması gerçekten onun iyi olduğunu gösterir mi? iPhone ve Samsung gibi dev rakiplerle mücadele edebilecek teknoloji ve özelliklere sahip mi? Bunlar hep kafalarda merak konusu olarak kalacak. Biz telefonun özelliklerini inceledik ve sizlerle paylaşıyoruz. 

Vestel Venüs Z20'nin 4K 30fps video kayıt özelliği var. Ayrıca belirtmek isteriz ki telefonun ön kamerasında flaş var ve bu son derece iyi kalitede özellikle karanlık ortamlarda selfi çekmenizi sağlıyor. 

Cihaz oldukça performanslı çalışıyor. Şuan alınabilecek en hızlı telefonlardan birisi. Dünyanın en güçlü rakiplerinin hiçte gerisinde değil. Hatta bazı özellikleriyle rakiplerinin önüne geçtiği yönleri var.

Telefonun arkasında 2 kamera var. Bunlar 16MP ve 5MP çözünürlüğünde. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi fotoğraf çekerken 4K 30fps çekim yaparken video çekiminde bu 60fps olarak ortaya çıkıyor. Bu da çok net Full ve çözünürlükte video çekmenize olanak sağlıyor.


Önceki modellere göre bu sefer biraz daha ince çerçeve ile karşımızda. 5.65 inç boyutunda 18:9 Full HD+PIS LCD ekranına sahip. 8 MP selfi kamerası mevcut. Tabiki flaş destekli ve çok net çekiyor.

Vestel Venus Z20 Özellikler:
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 630
  • RAM: 4GB
  • Depolama: 64GB+MicroSD
  • Ekran: 5.65 inç Full HD+ IPS LCD
  • Arka Kamera: 16MP+5MP
  • Ön Kamera: 8MP
  • Batarya: 3400 mAh
  • İşletim Sistemi: Android 8.0 Oreo

Vestel Venüs Nerede Üretiliyor?

Vestel'in çoğu parçası Manisa'da bulunan Vestel tesislerinde üretiliyor. Telefon için çok az parça ithal ediliyor. Bunlar için kamera ve bellek diyebiliriz. Aslında çoğu telefon markası kameraları kendi üretmiyor. Kamera üreten şirketlerden temin ediyor. Belki Vestel'de ilerde bu yola gider ve dev şirketlere kamera ve bellek üreten bir teknolojiye ulaşır.

Vestel Venüs Türk Malı Mı?

Vestel Venüs bazı parçaları yurt dışından gelmiş olsada yerli ve milli bir marka olarak gururumuz olmaya devam ediyor. Gelecekte bizlerin elinde çok daha fazla Vestel Venüs marka cep telefonu olursa şirket te yatırımlarını bu doğrultuda yapar ve belki de Avrupa'nın en büyük cep telefonu üretim tesisi olur.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR