YÖK Başkanı Yeni Sınavı Açıkladı: YKS

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yeni üniversiteye giriş sistemini açıkladı.

YÖK Başkanı Yeni Sınavı Açıkladı: YKS
Yayın Tarihi: 13.10.2017 05:01:00

Yeni sınavın adı 'Yükseköğretim Kurumları Sınavı' olarak açıklandı.

Yeni düzenlemeye göre, Temel Yeterlilik Testi puanı 200 ve üzeri olan adayların bu puanları istedikleri takdirde bir sonraki yıl için de geçerli olacak. YKS'de adaylar cumartesi günü iki oturuma katılacaklar. İlk oturumda Türkçe ve matematik testlerini yanıtladıktan sonra, Türk dili edebiyatı-coğrafya 1, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler testlerinin yer aldığı ikinci oturuma katılabilecekler. Yabancı Dil sınavı ise aynı hafta sonu pazar günü tek oturumda gerçekleştirilecek ve soru sayısı 80 olacak.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın basın toplantısından önemli başlıklar şöyle:


Sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı. Bütün dikkatimizi ve gayretimizi lise eğitimine tevcih etmemiz lazım. Bu yüzden sınavı bir hafta sonunda bitirmeyi planladık. 

Türkçe ve matematik bu sınavın temelinde olacaktır. Bu vurgu diğer müfredatın sorulmayacağı anlamına gelmemektedir. Milli eğitim müfredatı esas alınacaktır. Ailelerimiz ve öğrencilerimiz asla tedirgin olmasınlar.


Öğrencilerimiz çalışma yöntemlerini değiştirmesinler sıkı sıkıya derslerine sarılsınlar. Bu yeni düzenleme ile dünyadaki iyi uygulamaları da dikkate alarak daha yalın daha sadece daha sistemli ve yönetilebilir hale getirmeyi istiyoruz.Sınavda adaylar iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumda temel yeterlilik testi olacak. Muhakeme akıl yürütmek odaklı sözle ve sayısal becerileri test edilecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR