Yükselen TÜRSAB Hareketi'nin lideri Cüneyt Tansu Demir

Yaklaşan TÜRSAB seçimleri turizm sektöründe büyük bir değişimin habercisi olabilir...

Yükselen TÜRSAB Hareketi'nin lideri Cüneyt Tansu Demir
Yayın Tarihi: 27.10.2019 18:32:00

Kasım ayı sonunda yapılacak TÜRSAB Başkanlık seçimleri, büyük bir mücadeleye sahne oluyor. Cüneyt Tansu Demir, Hasan Erdem, Davut Günaydın, Firuz Bağlıkaya ve Bilal Büyük'ün aday olduğu seçimlerde vaatler açıklandı. Adaylardan radikal bir değişimi vadeden Cüneyt Tansu Demir dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Acentalara verilen sözlerin tutulmaması sonrası adaylığını koyan, Yükselen TÜRSAB Platformu Başkanı ve TÜRSAB Başkan Adayı Cüneyt Tansu Demir, sistemi değiştirmekte kararlı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) 23. Olağan Genel Kurulu'nda "Bize değişim gerek…" diyerek yönetime gelen Firuz Bağlıkaya ve ekibinde yer alan, ancak yönetimde bulunduğu süre içinde Firuz Bağlıkaeya ve ekibinin acentelere söz verdiği vaatlerini yerine getirmediğinden yakınan Cüneyt Tansu Demir, istifasını verip başkanlığa adaylığını koymuştu. Tansu Demir'in vizyonu doğrultusunda Yükselen TÜRSAB Hareketi kuruldu ve dikkatleri kısa süre içerinde kendine çekmeyi başardı. 




Yükselen TÜRSAB Hareketi; Zamanında TÜRSAB’da çeşitli pozisyonlarda görev almış, sektörde yer alan acentalar ve sektörün sorununu bilen insanlar tarafından ülke turizmine, katkı sağlamak amacıyla ortaya çıkarılmış bir oluşum hareketi.


"Başkanı değil; sistemi değiştirmeye talip olduklarını" ifade eden Cüneyt Tansu Demir, "TÜRSAB’ta KOBİ modeli yönetim biçimi ile çalışılacağını, hizmet almaya değil, Acentalara hizmet etmeye geleceklerini, TÜRSAB’ta bürokratik oligarşiye son verileceğini, BTK’ların Bakanlık alan yönetimlerinde olacağını, BTK’lara özerklik verilerek şube statüsüne alınacağını ve acentaların hakkını her yerde savunan bir TÜRSAB oluşturacaklarını" ifade ediyor.

GÖREVE GELİNMESİ HALİNDE ATILACAK ADIMLAR VE YÜKSELEN TÜRSAB HAREKETİ’NİN SEÇİM VAATLERİ

  1. Bütün acentalara, KOSGEB sektör kredisi ile toplamda 400 bin TL (200 bini hibe kredi ve 200 bini faizsiz 1 yıl sonra geri ödemeli olacaktır) sektörel kredi desteği çıkartacağız. Bu krediyi öncelikle her acentamız, web sitesinin güncellenmesinde, e-ticarete geçişte, yurtdışı fuar ve tanıtımlarında, araç filoları yenilemesinde veya istihdam yaparak dilediğince kullanabilmelerini sağlayacağız.
  2. Yönetim süremiz içerisinde acentalarımızın gelişmelerine yönelik en az 10 proje hayata geçirilmiş olacaktır. TÜRSAB üyeleri için uluslararası projeler üretecek, varsa olası projeleri değerlendirmeye alacağız. Devletten aldığımız ve sektörümüzde yatırıma dönüştüreceğimiz bu çalışmalarla turizm gelirimizi 70 milyar dolara çıkartacağız.
  3. Turizm sektöründe maddi sıkıntılara yol açan ve acentaların dönemsel olarak yaşadığı krizlerde baş etmenlerden bir tanesi olan %18 KDV oranının %8’e indirilmesini sağlamak için çalışmalarda bulunacağız.
  4. Acentalara incoming eğitimi verilecek olası pazarlar için fuar ve tanıtım bütçeleri desteklenecek. Böylece devletten sağlanmış kredinin boşa gitmesi önlenecek, hem acentacımıza, hem ülkemize bir gelir kapısı olacaktır. Genç bir nüfusa sahip ülkemizde, gençlerimizin geleceği için istihdam çok önemlidir ve sektörümüz bu konuda da örnek olacak.
  5. Bölgesel turizm ön planda tutulacak. Özellikle kalkınmaya öncelikli bölgelerde bulunan ve sadece geçimini uçak biletinden sağlayan acentalarımıza yönelik bölgelerinde uzman olabilecekleri tur, organizasyon ve / veya etkinlikler hususunda akademimiz kanalıyla eğitim ve destek verilecek.
  6. Ülkemize Youtuber ve Instagram fenomenleri davet edilerek, yine kalkınmaya öncelikli bölgelerimiz başta olmak üzere, bölgesel kalkınmaya ve ülkemizin tanıtımına ağırlık ve destek verilecek.
  7. TÜRSAB’ta gençlerin önü gerçekten açılacak, ülkemizin önemli üniversitelerinden derece ile mezun gençlerini istihdam edip, birliğimizin geleceği altın çocuklarımıza emanet edilecektir. Böylece hem beyin göçü engellenmiş hem de sektörümüzün geleceğine büyük bir yatırım yapılmış olacaktır. En büyük yatırım insana ve bilgiye yapılan yatırımdır.
  8. Ülkemizde incoming’de kazanç sağlayan illerimizin sayısını arttıracağız.
  9. Dünyada turizm sıralamasında liderlik için uzun vadeli çalışmaların planlamasına yönelik çalışmalar yapacağız.
  10. Ülkemizin turizm master planlarının çıkarılması konusunda başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere ilgili sektör temsilcilerimizle ortak çalışmalar içerisinde bulunarak ülke turizminin geleceğini planlayacağız.





HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR