Yurtdışında Kayak Tatili Yapılacak Yerler

Kış yaklaşıyor ve çoğumuz kayak yapmaya hazırız. Kış mevsimi geçip gitmeden karların üzerine doyasıya zaman geçirmek isteyenler için Türkiye'ye yakın olan ülkelerdeki kayak merkezlerini tercih edebilirsiniz. Kimi oldukça ekonomik, kimi ise yüksek fiyatlara sahip.

Yurtdışında Kayak Tatili Yapılacak Yerler
Yayın Tarihi: 5.12.2017 20:18:00

Gürcistan:


Türkiye'nin kuzey doğu komşusu Gürcistan, ulaşımı en kolay ülkelerden biri. Üstelik vize istemediği gibi, 90 günden kısa süreli seyahatlerde pasaport bile istemiyor.

Gudauri Kayak Merkezi en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor. Deniz seviyesinden 2.200 metre yükseklikte bulunan Gudauri'de kayak pistleri her seviyeye uygun… Tur organizasyonuyla giderseniz daha ekonomik bir tatil geçirme olanağınız var. Gudauri'de kayak sezonu bizdeki ile paralellik gösteriyor. Aralık'ta tutmaya başlayan kar nisan ayına kadar yerde kalıyor. Gürcistan'da kayak yapılacak yerler sadece Gudauri'yle sınırlı kalmıyor.

Bosna Hersek:


Kayak için vizesiz gidebileceğiniz yerlerden biri de Bosna Hersek. 2 adet kayak merkezi bulunan Bosna Hersek'te kayak sezonu kasım gibi başlıyor, mart ayına kadar devam ediyor.

Jahorina Kayak Merkezi, Bosna Hersek'e sadece yarım saatlik uzaklıkta. Dolayısıyla ulaşımı oldukça kolay. Eğer ocak ayı gibi gitmeyi planlıyorsanız bölgedeki otellerde yer bulmanız zor. Fakat o dönemlerde Saraybosna'daki otellerin birinde konaklayıp, 30 kilometre mesafede bulunan Jahorina'ya günübirlik gidip gelebilirsiniz. Eğer bir tur organizasyonuyla giderseniz bir haftalık tatil için yaklaşık 250 Euro-400 Euro arasında bir ücret yeterli oluyor. Fakat bireysel olarak gittiğinizde yine Jahorina kasabasında bulunan ucuz konuk evlerinde konaklayarak kayak tatilinizi daha uyguna getirebilirsiniz. Jahorina'nın pistleri yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda ve her seviyeye hitap ediyor. Kayak pistlerine 6 günlük giriş ücretleri yaklaşık 80 Euro civarında.

Ukrayna:


Bukovel, Ukrayna'nın ilk kayak merkezi. Ülkenin en büyük kayak merkezi de olan Bukovel'deki pistler Avrupa standartlarında kayak keyfi sunuyor. Bukovel'de toplam 61 pist bulunuyor ve pistlerin uzunluğu 600 metre-4 kilometre arasında değişiyor. Buradaki pistler her seviyeye hitap ediyor. Bukovel'de her bütçeye uygun konaklama tesisleri de mevcut. Kayak turu düzenleyen organizasyonlarla 1 haftalık tatilinizi yaklaşık 300 Euro-450 Euro'ya getirebilirsiniz. Kayak sezonu aralık ayında başlayıp, mart ayına kadar devam ediyor. Bukovel'e Lviv'den tren yolculuğuyla daha ucuza ulaşabilirsiniz. Ukrayna'ya girişlerde vize istenmiyor. Pasaportunuzun yanında olması yeterli.

Makedonya:


Popova Shapka, Makedonya'nın en çok ziyaret edilen kayak merkezi. Bölgede kayak sezonu aralık ayında başlayıp mart sonuna kadar devam ediyor. Popova Shapka Kayak Merkezi'nde bütçenizi zorlamayacak bir tatil geçirebilirsiniz. Öyle ki buradaki konaklama oldukça ucuz. 12 Euro'dan 50 Euro'ya kadar konaklayacağınız oteller bulunuyor. Üstelik uygun fiyatlara bir ev bile kiralayabilirsiniz. Popova Shapka'daki pistler akşam 17:00'den sonra da açık oluyor. Şar Dağı'nın eteklerinde bulunan Popova Shapka, Makedonya'ya yaklaşık 1 saat 40 dakikalık uzaklıkta bulunuyor. Özel araç kiralayarak veya taksiyle Üsküp'ten Popova Shapka'ya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Makedonya Türkiye'den vize istemiyor. Gereken tek şey pasaportunuz.


Rusya:


Sadece pasaportunuzla giriş yapabileceğiniz ülkeler arasındaki Rusya, Sochi'deki kayak merkeziyle 2014 kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak. Sochi Kayak Merkezi, Krasnaya Polyana kasabasında yer alıyor. Kayak merkezinin sahip olduğu pistler her seviyeye hitap ediyor. Bölgede birçok konaklama tesisi bulunuyor ve çoğu işletme uygun fiyatlara sahip. Bir gecelik konaklama fiyatları 200 TL-300 TL civarında değişiyor. Tabii bir tur programına katılırsanız 1 haftalık Sochi tatilinizi daha uygun fiyatlara getirebilirsiniz. Gelelim ulaşıma… Sochi Havalimanı'na indikten sonra otobüslerle Krasnaya Polyana kasabasına 1.30 dakikada ulaşabilirsiniz.

Bulgaristan:


Bansko Kayak Merkezi'yle ünlü olan Bulgaristan, Türkiye'ye yakınlığı sebebiyle kış tatilinizi değerlendirebileceğiniz bir ülke. Ülkeye giriş yapmanız için Schengen Vizesi şart ya da bir vize merkezinden Bulgar vizesi alabilirsiniz. Bansko, Avrupa'nın sayılı kayak merkezlerinden biri olup, sadece kayak sporuyla değil, aynı zamanda Spa merkezleri, gece kulüpleri ve lüks otelleriyle de ön plana çıkıyor. Fakat uygun fiyatlara konaklayabileceğiniz otel sayısı da fazla. Eğer bir tur şirketiyle giderseniz 3 gecelik Bansko turu için 170 Euro-230 Euro arasında bir miktar ödeyeceksiniz. Bölgede kayak sezonu aralık ayında başlıyor, mayıs ayına kadar devam ediyor. Kayak merkezindeki pistlerin toplamı 70 kilometre civarında. Bansko'ya uçakla gitmemenizi tavsiye ederiz. Çünkü uçakla seyahat ettiğinizde ilk olarak Sofya'ya ineceksiniz. Sonrasında Sofya şehir merkezine gidip oradan 2,5 saatlik bir sürede Bansko'ya varacaksınız. En kolay ulaşım, aracınızla Yunanistan üzerinden gitmeniz olacak. Bansko Kayak Merkezi'nde 1 haftalık tatil ideal bir süre.

İtalya:


İtalya'nın Cortina kasabasındaki kayak merkezinde tatil planlarınız varsa, öncelikle bir Schengen vizesine sahip olmanız gerekiyor. Cortina Ampezzo Kayak Merkezi, tıpkı Bulgaristan'daki Bansko gibi sadece kayak merkeziyle sınırlı değil. Aynı zamanda kayak sonrası eğlenceleri ve aktiviteleriyle de ünlü. Bu sebepten dolayı Cortina'daki otel fiyatları yüksek. Yaklaşık bir hafta tatil için 600 Euro'yu gözden çıkarmanız gerekiyor. Bir de board kiralayacak olduğunuzu var sayarsak tatil maliyetiniz daha da artmış olacak. Cortina Ampezzo'da her seviyeye uygun pistler bulunuyor. Sezonu ise kasım ayından başlıyor ve nisan ayına kadar devam ediyor. Venedik'ten kalkan otobüslerle Cortina'ya gidilebiliyor, fakat yolculuk biraz uzun sürüyor. Cortina 4 veya 7 günlük tatiller için ideal.

Avusturya:


Türkiye'ye yakın bir ülke olan Avusturya, Kitzbuhel bölgesiyle kayak severlerin dikkatini çekiyor. Alplerin incisi olarak adlandırılan bölge 700 yıllık bir geçmişe sahip. Kitzbuhel Kayak Merkezi'nde tatil yapmanız için vize almanız gerekiyor. Kitzbuhel'de her seviyeye uygun pist bulunuyor ve pist dışında da kayak yapma imkanına sahipsiniz. Bölgede birçok otel mevcut… Kitzbuhel'de otel fiyatları oldukça yüksek. Tur şirketiyle gittiğiniz takdirde bir haftalık tatil için 1000 ile 1500 Euro ödemeniz gerekecek. Fakat ucuz hostel ve konukevlerinde konaklamayı tercih ederseniz tatil maliyetinizi düşürebilirsiniz. Salzburg'dan Kitzbuhel'e rahatlıkla ulaşabileceksiniz. Havalimanından indikten sonra özel bir araçla veya trenle gidebilirsiniz. Salzburg ve Kitzbuher arası yaklaşık 1 saat 10 dakika sürüyor.

Fransa:


2300 m’lik rakımı ile, Avrupa’nın en yüksek ve en büyük kayak merkezi olan Val Thorens’de kar her daim garanti. Başlangıç seviyesinden uzman kayakçı seviyesine kadar herkese hitab eden 68 adet pistten uygun bir tanesinde yada bir kaçında keyifle kayak yapabilirsiniz. 68 pisti de kayacağım diyorsanız, zamanınızda varsa mutlaka yapın. Fakat bu size pahalıya patlayabilir. Gündüz kaymaktan haliniz kalırsa ve bir yerinizi kırmamamayı başardıysanız, bölgenin meşhur gece hayatıylada devam edebilirsiniz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR