Ziraat Bankası’ndan Sıfır Faizli Kooperatif Kredisi Fırsatı

Ziraat Bankası vatandaşlarımız için kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Vatandaşlarımız tarafından Ziraat Bankası bütün kooperatiflere kredi verecek mi? Kredi almak için sağlanması gereken şarlar nelerdir? Gibi pek soru merak ediliyor. Vatandaşlarımız Ziraat Bankasını pek çok işleminde kullanıyor

Ziraat Bankası’ndan Sıfır Faizli Kooperatif Kredisi Fırsatı
Yayın Tarihi: 17.10.2020 23:00:00

Ziraat Bankası vatandaşlarımız için kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Vatandaşlarımız tarafından Ziraat Bankası bütün kooperatiflere kredi verecek mi? Kredi almak için sağlanması gereken şarlar nelerdir? Gibi pek soru merak ediliyor. Vatandaşlarımız Ziraat Bankasını pek çok işleminde kullanıyor oldukça güvenilir ve vatandaşlarımız tarafından en çok tercih edilen bankalardan bir tanesidir. Vatandaşlarımız korona virüs sürecinde oldukça yıprandılar. Korona virüs sürecinde yapılan kredi imkânlarından vatandaşlarımız kaçırmadan faydalanmak istiyor. Vatandaşlarımız korona virüsün getirdiği olumsuz etkenlerden bir nebze olsun kurtulmak istiyor. Bunun için de Ziraat Bankası tarafından sağlanan kredi imkânlarını vatandaşlarımız için haber kaynağımızda paylaştık.

Vatandaşlarımız tarafından bankalar korona virüs sürecinde oldukça önem taşımıştır. Vatandaşlarımız korona virüs sebebiyle başta işsizlik olmak üzere pek çok sıkıntı ile aynı anda mücadele etmek zorunda kalmışlardır. Bununla birlikte de vatandaşlarımız için yapılacak olan kredi imkânları oldukça önemlidir. Vatandaşlarımız için geçtiğimiz günlerde kredi faiz oranlarını düşüren bütün bankalar vatandaşlarımızın kredi ihtiyaçlarını karşılamaları sonucunda kredi faiz oranlarını tekrar yükseltme yoluna gittiler. Bununla birlikte de her daim kooperatiflerin de en büyük destekçisi olan Ziraat Bankası kooperatiflere sıfır faizli kredi imkânları sunuyor. Vatandaşlarımız her yerden bu konuyu takip ediyorlar ve araştırmalar devam ederken sizler için merak ettiğiniz soruların yanıtlarını verdik. İşte detaylar…
Sıfır faizli kooperatif kredisi ayrıntıları!

Vatandaşlarımız için her daim uzanan bir yardım eli olan Ziraat Bankası kredi faizlerinin de yükselmesiyle birlikte vatandaşlarımıza yeni kredi imkânları sağlıyor. Özellikle ülkemiz için önemli olan üretim konusunda tarımla uğraşan hayvancılıkla uğraşan çeşitli kooperatiflere Ziraat Bankası her daim yardım etmiştir. Korona virüs sürecinde de yarımlarına devam etmektedir. Vatandaşlarımız gerekli şartları sağladıkları takdirde başvuru yapabilirler ve sıfır faizli kredi imkânlarından kolayca yararlanabilirler.  Şatları sağlayan vatandaşlarımızın tek yapması gereken kimlik kartları ile birlikte bankaya gitmektir. Bunun için vatandaşlarımız şartları merak ediyor. Şartları merak eden vatandaşlarımız için haber kaynağımızda sizler için şartları paylaştık.
 
Kooperatifler hangi şartlarda kredi hakkından faydalanabilecekler?
Yukarıda saydığımız başlıklarda kredi kullanacak olan tarımsal kooperatiflerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekiyor;
  • Kooperatifler en az 30 ortaktan oluşmalıdır.
  • Bu kooperatiflerin tebliğde belirtilen kurallara uygun olarak faaliyette bulunmaları gerekmektedir.
  • Tüzel kişilik tarafından kooperatif adına başvuru yapılması durumunda kredi istemleri tebliğde yer alan kurallara göre değerlendirilecektir.
  • Kooperatiflerin kendi namlarına yapmış oldukları kredi başvuruları yukarıdaki tablo kapsamında değerlendirilmeyecektir. Tebliğde yer alan ilk tablo gerçek ve tüzel kişiler içindir. Bu anlamda uygulanacak faiz oranı indirimleri farklılık gösterebilmektedir.
  • Çay Ekicileri Koop. Sadece işletme dönemine ait kredi kullanılabilecektir.
  • Finansman için yatırım döneminde kendilerine kredi kullandırılmaz.
  • Başvurular Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kabul edilir. Kooperatifler adına tüzel kişiler başvuruda bulunacaksa üretim seviyesini artırıcı, pazarlama alanlarını genişletici, istihdam seviyesinin artırılmasına yardımcı olacak olan projeler destekleme kapsamına alınacaktır.
  • Tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketleme ve depolama işlemlerinin yapılması ve bu işlemler için tesis kurulması, var olan tesisin ise modernize edilmesi, tadilat yapılması ve mevcut teknolojik sistemlerin yenilenmesi adına kooperatif ve ortaklar kredi kullanabilecektir.
  • Üretimi yapılan tarımsal ürünlerin depolanma işlemleri için yalnızca soğuk hava ve çelik silo projelerinde destekleme verilir.
  • Kooperatiflerin değil ancak, ortaklarının üretim maliyetlerini düşürmeleri adına toptan yem ve gübre alımı gibi konularda, sağım düzeneklerinin kurulması, süt ile ilgili laboratuvar işlemlerinin gerçekleştirilmesi adına alınacak olan cihaz alımları, veterinerlik gibi konularda verilecek olan destekler de yine bu düzenleme dâhilinde değerlendirilecektir.
 
 
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR