1 Haziran'da Hangi Eğitim Kurumları Açılacak? Sürücü ve Güvenlik Kursları Açılacak mı?

Koronavirüs salgınında Haziran ayı Normalleşme Planı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı! Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle bazı eğitim kurumları ile kursların açılacağını duyurdu.

1 Haziran'da Hangi Eğitim Kurumları Açılacak? Sürücü ve Güvenlik Kursları Açılacak mı?
Yayın Tarihi: 31.05.2020 14:58:00

Koronavirüs salgınında Haziran ayı Normalleşme Planı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı! Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle bazı eğitim kurumları ile kursların açılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamayla özel okul öncesi eğitim kurumlarıyla yabancı dil, sürücü kursu ve daha birçok eğitim kursunun 1 Haziran 2020 itibariyle faaliyetlerine başlayacağı belirtildi. Detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki özel okul öncesi eğitim kurumları ve kurslarına, Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart - 31 Mayıs tarihleri arasında ara verilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle pek çok koronavirüs tedbirinin kaldırıldığı yönündeki kararları açıklamasının ardından MEB'den de bir yazılı açıklama geldi! Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren özel okul öncesi eğitim kurumları ile bazı kurslarda eğitimlere başlanacağını duyurdu. 

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerin başarıyla uygulanması sonucunda ülkemizde normalleşme dönemi adım adım başlıyor. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı da, Bilim Kurulu görüş ve tavsiyeleri doğrultusunda normalleşme açısından bir takım kararlar aldı. 

ÖZEL EĞİTİM KURSLARINDA UZAKTAN EĞİTİM SÜRECEK!

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne bağlı özel okul öncesi eğitim kurumları, özel anaokulları ve ana sınıfları, 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle faaliyetlerine başlayabilecek. Bu nedenle kurumların binalarında ve eğitim öğretimin gerçekleştirildiği tüm alanlarda, okulların bahçelerinde, öğrenci servislerinde Koronavirüse karşı gerekli tedbirler kat'i suretle alınacak. Maske kullanımından taviz verilmeyecek, hijyen kuralları sıkı şekilde uygulanacak. Ayrıca sosyal mesafeye de azami ölçüde dikkat edilecek. Özel okul öncesi eğitim kurumları, kurucuları ve öğrenci velilerinin istemeleri halinde eğitime ve yaz okulu adı altında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere 1 Haziran'dan itibaren başlayabilecek.


Özel eğitim kurumlarında 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren yaz dönemi süresince gerçekleştirilecek yaz okulu, sosyal ve kültürel etkinlik ile kayıt alma gibi faaliyet için açılmalarına 1 Haziran itibariyle izin verilecek. Ayrıca yeni eğitim öğretim yılı için de hazırlıklara başlanacak. 

 Yabancı dil, bilgisayar, resim ve müzik kurslarının da aralarında bulunduğu özel çeşitli kurslar, sosyal etkinlik merkezleri, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, gemi adamı, pilot yetiştirme kursları, mesleki eğitim merkezleri ile benzeri özel kurumlar da 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle eğitim faaliyetlerine başlayabilecekler. Sadece özel eğitim kursları ise uzaktan eğitim modeliyle eğitimlerine devam edecekler.

REHABİLİTASYON MERKEZLERİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Rehabilitasyon merkezlerinin açılması süreciyle ilgili gerekli çalışmalar MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından ivedilikle yürütülüyor.

Alınan kararlar çerçevesinde MEB'den 81 il Milli Eğitim Müdürlüklerine ve gerekli kurumlara hijyen kurallarıyla ilgili detaylı çalışma planları gönderildi. Koronavirüste ikinci dalga şoku yaşanmaması için kurumlardan hassasiyetle davranmaları ve gerekli tedbirleri almaları istendi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR