10 bin TL temel ihtiyaç kredisine dair şok karar! Sonuç alamayanların banka hesaplarına Pazartesi günü yatırılacak

Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf bankası tarafından milyonlarca vatandaşımız için müjdeli haber geldi. Milyonlarca vatandaşımız için sunulan bireysel ihtiyaç kredileri son hızıyla pek çok vatandaşımız tarafından araştırılmaya devam ediyor.

10 bin TL temel ihtiyaç kredisine dair şok karar! Sonuç alamayanların banka hesaplarına Pazartesi günü yatırılacak
Yayın Tarihi: 4.07.2020 22:39:00

Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf bankası tarafından milyonlarca vatandaşımız için müjdeli haber geldi. Milyonlarca vatandaşımız için sunulan bireysel ihtiyaç kredileri son hızıyla pek çok vatandaşımız tarafından araştırılmaya devam ediyor. Pandemi sürecine girilmesinin ardından vatandaşlarımıza bu zorlu süreç içerisinde destek olmak amacıyla kredi faiz oranları yüzde 0,49 olarak belirlendi. Üstelik tek şart ise hane içerisinde toplam gelirin toplam da 5 bin TL’nin altında gelir sahibi olması bulunmaktadır. Bu kapsam doğrultusunda pek çok vatandaşımız için 10 bin TL’ye varan kredi imkânı sunuldu. Ancak pek çok vatandaşımızın sonuçlarının açıklanmaması sebebiyle araştırmalar sürdürülüyor.

1 NİSAN İTİBARİYLE BİREYSEL TEMEL İHTİYAÇ KREDİ FIRSATI SUNULMUŞTU!

Korona virüs salgın hastalığı ülkemizde etkisini göstermesiyle beraber gerekli tedbirlerin alınması doğrultusunda 1 Nisan 2020 tarihi itibari ile yüzde 0,49 faiz oranı ve 6 ay ödemesiz olanağı ile birlikte Temel İhtiyaç kredi fırsatı sunuldu. Kamu bankaları günümüzde tarihin en düşük faiz oranlarıyla sunmuş olduğu bu kredi fırsatı kapsamında başvurularını sürdürdü. Bu kapsam doğrultusunda 3 bin TL, 5 bin TL ve 7 bin 500 TL ve 10 bin TL kredi fırsatlarını 6 ay sonra geri ödeme fırsatı doğrultusunda gündemimize getirdi.

Vatandaşlarımız için sunulan bu fırsat kapsamında 36 ay vade imkânı ile kredilerini kullanıma sunulan bu kredi kapsamında 6 ay sonra ödemelerin başlayacağı açıklanarak gündemimizdeki yerini aldı.


GERİ ÖDEME MİKTARLARI NE KADAR?

Kamu bankaları arasında bulunan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından sunulan temel ihtiyaç kredi fırsatından yararlanan vatandaşlarımızın çekmiş olduğu para doğrultusunda geri ödemesi şu şekildedir:
  • 10 bin TL çeken vatandaşlar her ay 376 TL taksit ödemesi yapacak ve bankaya toplamda 11280 TL ödemiş olacak. 
  • 7 bin 500 TL kredi çeken vatandaş, her ay bankaya 282 TL ödeme yapacak ve toplamda 8460 TL ödemiş olacak. 
  • 5 bin TL Temel İhtiyaç kredisi çeken vatandaş ise her ay bankaya 188 TL ödeme yapacak ve toplamda 5640 TL ödemiş olacak.
  • 3 bin TL kredi çıkan vatandaşlar ise 30 ay boyunca her ay 113 TL kredi taksit ödemesi yapacak. Toplam geri ödeme tutarı ise 3390 TL.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİ BAŞVURULARI SONA ERDİ!

Kamu bankaları tarafından korona virüs salgın hastalığı ülkemizde etkisini göstermesi dâhilinde 1 Nisan 2020 tarihinde gündemimize gelen kredi fırsatı 4’lü destek paket kapsamında başvuru imkânı sunuldu. Aynı zamanda temel ihtiyaç destek kredi başvurularının da sona erdiği bildirilmesiyle beraber pek çok vatandaşımız için son dakika açıklaması yapıldı. 1 Haziran 2020 tarihi sonrasında temel ihtiyaç destek kredi başvuruları sona ermesiyle sonlandırıldı.

Ancak 1 Nisan 2020 tarihinde başlayan kredi başvurularında pek çok vatandaşımız başvuru işlemlerini gerçekleştirmesine rağmen başvuru sonucu halen açıklamayan binlerce vatandaşımız bulunduğu ortaya çıktı. Başvuru sonucu açıklanmayan vatandaşlarımız için başvuru sonuçları için bugün mesajlar iletilmeye başladı. Aynı şekilde birçok vatandaşımız bu olanaktan faydalanabiliyor iken bazı vatandaşlarımız için de olumsuz değerlendirme sonucu cep telefonlarına SMS olarak iletiliyor.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR