1000 TL alamayanlar 4. Faz ödemelerinden buradan yararlanabilecek!

1000 TL Pandemi sosyal destek ödemeleri devletimizin vatandaşlarına düzenli olarak ödeyeceği bir bedel haline gelebilir mi? Korona virüs salgını sonrasında başlatılan 1000 TL Pandemi sosyal destek ödemesi şu aşamaya kadar 3 faz da tamamlandı.

1000 TL alamayanlar 4. Faz ödemelerinden buradan yararlanabilecek!
Yayın Tarihi: 22.05.2020 21:08:00

1000 TL Pandemi sosyal destek ödemeleri devletimizin vatandaşlarına düzenli olarak ödeyeceği bir bedel haline gelebilir mi? Korona virüs salgını sonrasında başlatılan 1000 TL Pandemi sosyal destek ödemesi şu aşamaya kadar 3 faz da tamamlandı. 5,8 milyon vatandaşa 1000 TL Pandemi sosyal destek ödemesi sağlandı. Ancak başvurduğu halde hiçbir zaman 1000 TL alamayan vatandaşlarımız bu durumdan şikâyetçi. Özellikle devletin bu konu ile alakalı herhangi bir açıklama yapmaması halkı daha da kızdırıyor. Ayrıca ihtiyacı olan vatandaşların gözden kaçırılması durumunda vatandaşlar için 3. Faz ödemeleri başlatıldı ve e Devletten yapılacak başvuru ile bu parayı hak kazanma fırsatı elde edilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı böylelikle bütün vatandaşlara ulaşmayı hedefleyerek gündemimizde ki yerini aldı. Ancak 3. Faz koşulları sebebiyle kapsam dışı kalan vatandaşlar merak içerisinde araştırarak 4. Faz ödemelerinin koşullarının genişletilmesini bekliyor. 1000 TL Pandemi sosyal destek ödemesi alamayan vatandaşlarımız için tüm detaylar.

İçinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde 3. Faz sosyal yardım başvurularının devam etmesi ile birlikte değerlendirme aşamaları süren ve gelir durumuna göre her vatandaşında başvuru hakkının olması için ihtiyaç sahibi olmadıkları ifade edilmiştir. Ancak başvurusu sonuçlanmayan vatandaşlar yapılan iddialar sonucunda umut kaynağı oldu.

3. Faz ödemelerinden faydalanamayan vatandaşlar merak içerisinde 4. Faz ödemelerini beklemesiyle birlikte başvuru yapma fırsatını elde etmek istemektedirler. 3. faz sosyal yardım ödemeleri Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından yardım talepleri devam ediyor. Başvuru yapmayan ihtiyaç sahipleri e Devlet üzerinden başvuru yapma fırsatını elde ederek bu zorlu süreç içerisinde devlet tarafından verilen 1000 TL sosyal ödeme kampanyasından yararlanma olanağına sahip olabilecektir.

4. FAZ SOSYAL DESTEK ÖDEMESİ OLACAK MI?

Daha önce 3 faz da ödenmiş olan 1000 TL Pandemi sosyal destek ödemesi için 4. Faz Pandemi sosyal destek ödemeleri olacak mı? İşte ülkemizde en fazla sorulan ve cevap alınamayan bir diğer sorulardan bir tanesi bu sorudur. Özellikle daha önce hakkı olduğu halde hiçbir faz ödemelerinden yararlanamayan vatandaşlarımızın 4. Faz Pandemi sosyal destek ödemelerini beklediği bilinen bir gerçek. Bu nedenle çok daha hızlı bir şekilde Pandemi sosyal destek ödemelerine başlanması gerekiyor.


1000 TL KİMLER ALAMADI?

1000 TL Pandemi sosyal destek ödemelerini alamayan vatandaşların yüksek gelire sahip olduğu, herhangi bir yardıma ihtiyacı olmadığı biliniyor. Ancak bunun ne kadarı doğru ne kadarı yanlış bilinmiyor. Sosyal medya sitelerinde ve haber merkezimize yapılan yorumlarda insanlar işsiz kaldıkları ve gerçekten ihtiyaç sahibi oldukları halde 1000 TL Pandemi sosyal destek ödemelerinden faydalanamamışlar. Bu insanların ne zaman 4. Faz Pandemi sosyal destek ödemelerinden yararlanabileceği merak edilen bir konu.

1000 TL PANDEMİ ÖDEMELERİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

1000 TL Pandemi sosyal destek ödemelerine başvuru yapabilmek için öncelikle e-Devlet şifrenizi biliyor olmanız gerekiyor. Eğer şifrenizi biliyor ve e-Devlet kapısı sistemine giriş yapabiliyorsanız BURAYA TIKLAYARAK sayfayı açabilirsiniz. Sayfa açıldıktan sonra kimlik doğrulama sistemini aştıktan sonra hemen gerekli olan başvuruyu yapın.

KİMLER BAŞVURU YAPAMAZ?

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:
  • Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),
  • İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,
  • İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR