1000 TL Pandemi Destek Başvuruları E-Devlet Herkese Son kez açıldı

1000 TL sosyal yardım başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar için hafta sonunun gelmesiyle birlikte başvuru işlemleri herkese açıldı! Hafta içi başvuru yapmak isteyen bireyler T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre başvuru yapma hakkına sahip olabiliyor iken bu uygulama sayesinde hafta sonu

1000 TL Pandemi Destek Başvuruları E-Devlet Herkese Son kez açıldı
Yayın Tarihi: 2.06.2020 14:36:00

1000 TL sosyal yardım başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar için hafta sonunun gelmesiyle birlikte başvuru işlemleri herkese açıldı! Hafta içi başvuru yapmak isteyen bireyler T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre başvuru yapma hakkına sahip olabiliyor iken bu uygulama sayesinde hafta sonu başvuru işlemleri herkese açılıyor. 1000 TL sosyal yardım fırsatından yararlanmak için başvuru yapmak isteyen vatandaşların dikkat etmesi gereken önemli unsurlar bulunmaktadır. İşte Detaylar…

1000 TL sosyal yardım başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların öncelikle e Devlet şifresinin olması önemli unsurlar arasında bulunuyor. E Devlet şifresi olan vatandaşlarımız için hafta sonu başvuru ekranı koşulsuz bir şekilde açık olacak. Aile Bakanlığı tarafından sağlanan ve başvuruları halen devam etmekte olan 1000 TL pandemi sosyal yardım başvuruları değerlendirilmesi doğrultusunda yardımlar yapılmaktadır. Başvuruları değerlendirme sonunda olumlu sonuçlanan bireyler PTT aracılığı ile 1000 TL ödeme alma fırsatını elde edebilmektedir. Öncelikle vatandaşların yapması gereken önemli unsurlar bulunmaktadır. İşte bilinmesi gereken unsurlar…

SOSYAL YARDIM E DEVLET BAŞVURU EKRANI HERKES İÇİN AÇILDI!

Başvuru imkanı bulan vatandaşlarımız ve 1000 TL yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız için pek çok avantaj devletimiz sayesinde gerçekleştirilmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yardım çalışmalar doğrultusunda Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 1000 TL yardım kampanyasında ki detayları açıkladı. Devlet 1. Ve 2. Faz sosyal yardım kampanyasında başvuru kabul etmeden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi aileler için yardımda bulundu. 3. Faz sosyal yardım kampanyasının da başvuruya açılarak 1. Faz ve 2. Faz yardımdan faydalananların başvuru yapamayacağı bildirildi. Böylelikle ülkemizde vatandaşlarımız destek alan vatandaşlarımız bu süreç zarfında rahat nefes almaları sağlandı. Aynı zamanda kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşından yararlanan bireyler de bu fırsatlardan yararlanamayacağı açıklandı.


3. faz sosyal yardım kampanyası doğrultusunda yüksek gelir sahibi olan vatandaşlarımız da bu kampanyadan faydalanamayacaktır. Böylelikle ihtiyaç sahibi ailelerimiz bu süreç zarfında bu fırsattan yararlanma şansını arttıracaktır.

1000 TL PANDEMİ YARDIMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

1000 TL pandemi sosyal yardım başvuruları için hafta içi belirtilen şartlarda başvuruların yapılması ön görülüyor. Bu doğrultuda yapılan açıklama şu şekildedir;
Değerli e-Devlet Kapısı Kullanıcısı;

Korona virüs (Covid-19) salgınının vatandaşlarımız üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek Programı başlatılmıştır ve ilk 2 fazı tamamlanmıştır.

3. fazda ise, e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru Formu aracılığıyla sosyal yardım başvuruları alınmaya başlanmıştır.
Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için,
TC Kimlik Numarasının son hanesi;
  • 0 olan vatandaşların Pazartesi,
  • 2 olan vatandaşların Salı,
  • 4 olan vatandaşların Çarşamba,
  • 6 olan vatandaşların Perşembe,
  • 8 olan vatandaşların Cuma
Günlerinde başvuruları alınacaktır.
  • Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.
Bilgilerinize sunarız.
Böylelikle başvuru yoğunluğu olmaması ön görülmektedir. Bu durumda başvurusu onaylanan vatandaşların ödemeleri PTT aracılığı ile yapılacaktır.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR