1000 TL Pandemi Sosyal Yardım Çıkıyor! Bakan Açıkladı! Başvuru Sonucu Öğrenme!

Koronavirüs pandemisiyle mücadele tüm hızıyla sürerken Devletten vatandaşa 1000 TL Pandemi Ön sosyal yardım destek ödemeleri de araştırılıyor. E-Devlet üzerinden 3. faz 1000 TL Pandemi yardımına başvuran vatandaşlar başvuru sonuçlarını öğrenmek istiyor.

1000 TL Pandemi Sosyal Yardım Çıkıyor! Bakan Açıkladı! Başvuru Sonucu Öğrenme!
Yayın Tarihi: 15.06.2020 16:40:00

Koronavirüs pandemisiyle mücadele tüm hızıyla sürerken Devletten vatandaşa 1000 TL Pandemi Ön sosyal yardım destek ödemeleri de araştırılıyor. E-Devlet üzerinden 3. faz 1000 TL Pandemi yardımına başvuran vatandaşlar başvuru sonuçlarını öğrenmek istiyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada Koronavirüs nedeniyle Devlet tarafından verilecek yardımların 3 faz olarak planlandığını ve ilk 2 fazda toplamda 4 milyon 400 bin aileye 1000 TL yardım ulaştırıldığını belirtti. 3. faz yardımlar için E-Devlet üzerinden halen daha başvurular alınmaya ve kısa sürede sonuçlandırılmaya devam ediliyor. E-Devlet 1000 TL Pandemi sosyal yardım başvuru sonucu sorgulama ekranı! Detaylar haberimizde sizlerle...

Koronavirüs salgını döneminde 1000 TL pandemi yardımı için E-Devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşlar başvuru sonucu sorgulama işlemine dair detayları merak ediyor. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Devlet tarafından 3 faz olarak devreye alınan yeni sosyal yardımların ilk 2 fazında toplamda 4 milyon 400 bin aileye 4 milyar 4 milyon TL tutarında destek sağlanmıştı. İlk 2 fazdan farklı olarak 3. faz pandemi yardımlarında e-Devlet üzerinden başvurular alınıyor. Vatandaşlar 3. faz Pandemi yardımlarına T.C Kimlik numaralarının son hanesine göre tahsis edilen hafta içi gününde yahut kısıtlama olmaksızın hafta sonu günlerinde E-Devlet üzerinden başvuruda bulunabiliyor. Yapılan başvurunun sonuçlandırılmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde ödemeler ihtiyaç sahibi ailelere ödeniyor.

BAKAN AÇIKLADI! 1000 TL PANDEMİ YARDIMINDA SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 1000 TL sosyal yardımlarda başvuru ve ödeme işlemlerine devam ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1000 TL 3. faz pandemi yardımları kapsamında 1 milyon 600 bin aileye daha ulaşıldığını belirterek toplam ödeme yapılan hane sayısının 6 milyon ve ödeme tutarının ise 6 milyar TL olduğunu vurguladı. 

3. FAZ Sosyal yardımlara devam edildiğini de aktaran Bakan Selçuk, değerlendirmelerin ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ilettiklerini belirtip ihtiyaç sahipliği tespit edildiğinde 1000 TL ödeme yapıldığını sözlerine ekledi.

E-DEVLET 1000 TL PANDEMİ YARDIMI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!


1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANIR?

1000 TL Pandemi yardımı için E-Devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşlar başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi merakla bekliyor.

Başvuruların iletilmesinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ön başvurulara ilişkin inceleme sürecini başlatıyor. Bu incelemenin ardından uygun görülen, ihtiyaç sahibi ailelere 1000 TL destek ödemeleri iletiliyor. Ayrıca vatandaşlar 1000 tl pandemi yardım başvurularının akıbetini E-Devlet platformu üzerinden takip de edebiliyor. Başvurusu henüz sonuçlandırılmamış vatandaşlar E-Devlet'te "Süreç Devam Ediyor" uyarısıyla karşılaşıyor.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU HANGİ GÜNLERDE YAPILIR?

E-Devlet üzerinden yapılacak destek başvurularında vatandaşların T.C. kimlik numarası dikkate alınacak. Bu kapsamda T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanlar pazartesi, "2" olanlar salı, "4" olanlar çarşamba, "6" olanlar perşembe ve "8" olanlar cuma günü başvuruda bulunacak. Cumartesi ve pazar günleri ise başvurular, T.C. kimlik numarası ile ilgili sınırlama olmaksızın yapılabilecek.

KİMLER 1000 TL PANDEMİ YARDIMI ALAMAZ?

3. Faz 1000 TL sosyal yardım ödemelerinden; Kamu işçileri, emekliler, memurlar ve kısa çalışma veya ücretsiz izin nakdi desteği yahut işsizlik ödeneği alanlar ile 1. ve 2. faz kapsamında 1000 TL sosyal yardım alan vatandaşlar yararlanamayacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR