1000 TL Pandemi yardımını alabilmek için o listelerde adınızın olması gerekiyor!

1000 TL Pandemi sosyal destek ödemeleri geçtiğimiz aylarda Korona virüs sebebiyle mağdur olan vatandaşlarımızın tamamına dağıtılmıştı. Ancak hala 1000 TL Pandemi sosyal destek paralarından yararlanamayan ve hiç başvuru yapmamış olan kişiler var.

1000 TL Pandemi yardımını alabilmek için o listelerde adınızın olması gerekiyor!
Yayın Tarihi: 27.05.2020 18:17:00

1000 TL Pandemi sosyal destek ödemeleri geçtiğimiz aylarda Korona virüs sebebiyle mağdur olan vatandaşlarımızın tamamına dağıtılmıştı. Ancak hala 1000 TL Pandemi sosyal destek paralarından yararlanamayan ve hiç başvuru yapmamış olan kişiler var. PTT aracılığı ile verilecek olan 1000 TL sosyal yardım ödemeleri ile alakalı yeni gelişmeler yaşanıyor. 1000 TL Pandemi sosyal destek ödemeleri için yapılan açıklamalarda vatandaşlarımızın gerçekten ihtiyaç sahibi olması bekleniyor. İşte tüm detaylar…

1000 TL Pandemi sosyal destek ödemelerinden yararlanabilmek için devletimizin belirlemiş olduğu bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Başvuru şartlarının tamamını yerine getirmiş olan vatandaşlarımızın 1000 TL Pandemi sosyal destek parası resmi hakkı olarak tanınmış durumda. Eğer gerçekten ihtiyaç sahibiyseniz ve 1000 TL Pandemi sosyal yardım ödemelerini hak ediyorsanız hemen başvurabilir ve PTT aracılığı ile 1000 TL paranızı alabilirsiniz. Ancak en temel şart olarak ise kamu işçileri yararlanamıyor, memurlar yararlanamıyor, emekliler ve yan gelirleri olan kişiler yararlanamıyor. İŞKUR ve SGK’dan herhangi bir ödenek alan kişiler yararlanamıyor.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU ŞARTLARI

3. Faz 1000 TL Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten faydalanmamış olanlar alabilecek.
  • 5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.
  • 5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.
  • İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak.
  • İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak.
  • Ödemenin zamanı ve şekli değerlendirmeler sonrasında açıklanacak.
E-DEVLET 1000 TL PANDEMİ YARDIM PARASI BAŞVURU EKRANI


e-Devlet 1000 TL Pandemi sosyal yardım parası başvurusu için tıklayınız!

Değerli e-Devlet Kapısı Kullanıcısı;
Korona virüs (Covid-19) salgınının vatandaşlarımız üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek Programı başlatılmıştır ve ilk 2 fazı tamamlanmıştır.

3. fazda ise, e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru Formu aracılığıyla sosyal yardım başvuruları alınmaya başlanmıştır.

Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için,
TC Kimlik Numarasının son hanesi;
  • 0 olan vatandaşların Pazartesi,
  • 2 olan vatandaşların Salı,
  • 4 olan vatandaşların Çarşamba,
  • 6 olan vatandaşların Perşembe,
  • 8 olan vatandaşların Cuma
Günlerinde başvuruları alınacaktır.
Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.
Bilgilerinize sunarız.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR