1000 TL Yardım Ödemesi! Binlerce Kişiye Hesabında! Bana Neden Geçmedi Diyorsanız Hemen Geçer

Üçüncü faz destekler kapsamında 1000 TL sosyal yardım ödemeleri için geri sayım başlamıştı! Başvuru yapan milyonlarca vatandaşa müjdeli haber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi!

1000 TL Yardım Ödemesi! Binlerce Kişiye Hesabında! Bana Neden Geçmedi Diyorsanız Hemen Geçer
Yayın Tarihi: 9.05.2020 14:10:00

Üçüncü faz destekler kapsamında 1000 TL sosyal yardım ödemeleri için geri sayım başlamıştı! Başvuru yapan milyonlarca vatandaşa müjdeli haber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi! Bakan Selçuk yaptığı açıklamada 1000 TL 3. faz Pandemi sosyla destek ödemeleri kapsamında 620 bin vatandaşa ödeme yapıldığını duyurdu. Başvuru incelemesi tamamlanan ve başvurusu kabul edilen 620 bin vatandaşa 1000 TL destek ödemesi gerçekleştirildi! Peki kimlerin başvurusu onaylandı? Başvuru aşamasında uygulanan 'Asgari Ücret' yöntemi ne? Detaylar haberimizde sizlerle...

Birinci ve ikinci faz sosyal yardımların ardından 3. faz ödemeler de Tüm Türkiye çapında sürdürülüyor. Yaşanan Koronavirüs salgını nedeniyle Devletten ihtiyaç sahiplerine 1000'er TL nakit desteğinde 3. faz için araştırmalar sürüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, milyonlarca kişinin başvurduğu ve halen daha başvuruların devam ettiği 3. faz Pandemi Sosyal yardım desteğinde, 620 bin vatandaşa ödeme yapıldığını duyurdu! Bakan Selçuk, başvuru şartlarını taşıyanlara yapılan ödemede sayının 620 bini bulduğunu açıkladı. 

1000 TL SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ KİMLERE YAPILIYOR?

1000 TL sosyal yardım başvuruları için gereken başvuru şartları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuruların alındığı E-Devlet platformunda yer verilerek açıklanmıştı. Başvuru şartlarını taşımayanlara 1000 TL sosyal yardım ödemesi yapılamıyor. Diğer taraftan kapsam dışında olmayan ve başvuruda bulunmayan vatandaşlara ödemeler halen daha sürüyor. Şu ana kadar 620 bin vatandaşa (aileye) 1000 TL sosyal yardım ödemesi gerçekleştirildi.


Peki 1000 TL sosyal yardımdan kimler faydalanamaz? Daha önce de açıklandığı üzere 5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamına giren kamu işçileri, 5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar, SGK’dan geliri olanlar, maaş aylık alanlar ve emekli olanlar, İşkur işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği alanlar ile 1. ve 2. faz yardımlar kapsamında 1000 TL sosyal yardım ödemesi alan vatandaşlar ve haneler, 3. faz 1000 TL Pandemi desteğinden faydalandırılmayacak.

BAKAN SELÇUK BAŞVURUDA UYGULANAN YÖNTEMİ AÇIKLADI! ASGARİ ÜCRETİN 3'TE 1'İ...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, başvurusu kabul edilenlerle ilgili başvuru sürecinde yapılan inceleme yöntemini de açık şekilde ifade etti. Buna göre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca ulaştırılan yardımlardan, sosyal güvenceli birinin bulunmadığı haneler ile sosyal güvenceli biri olmakla birlikte, hane içindeki kişi başına düşen geliri asgari ücret net tutarının 1/3’ünden az olan haneler 1000 TL sosyal yardım ödemesi alabiliyor.

1000 TL 3. faz Koronavirüs Pandemi desteği başvuruları halen daha E-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. Başvurusu kabul edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlara, 1000 TL ödemeleri PTT aracılığıyla veya şahsi banka hesaplarına yapılıyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR