1.177 TL İçin Başvurular Başladı! Hemen Başvuru Yapın!

Ülkemizin Korona virüs gibi bir rahatsızlıkla uğraşıyor olması her ne kadar can sıkıcı olsa da birlik ve beraberlik kurulduğunda her şey ortadan kaldırılır. Başta her ne kadar korkutucu görünse de şimdilerde çok daha hafif bir görüntüye sahip olan Korona virüsü artık korkmamız için bir sebep değil.

1.177 TL İçin Başvurular Başladı! Hemen Başvuru Yapın!
Yayın Tarihi: 23.04.2020 22:52:00

Ülkemizin Korona virüs gibi bir rahatsızlıkla uğraşıyor olması her ne kadar can sıkıcı olsa da birlik ve beraberlik kurulduğunda her şey ortadan kaldırılır. Başta her ne kadar korkutucu görünse de şimdilerde çok daha hafif bir görüntüye sahip olan Korona virüsü artık korkmamız için bir sebep değil. Hem ekonomik olarak hem bulaşıcı hastalık olarak tüm önlemler alındığında aslında Korona virüsünün bir hiç olduğu çok rahat anlaşılıyor.

İşsiz kalmış vatandaşlarımıza yönelik olarak günlük 39,90 TL ödeme koşulu getirilmişti. Ancak işsiz kalmıştan kastı sadece ücretsiz izine gönderilen vatandaşlardı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işverenleri tarafından ücretsiz izine gönderilmiş olan tüm vatandaşlarımızın günlük 39,90 TL alabilmeleri için gerekli adımları attı. Günlük 39 TL alabilmek için öncelikle işverenlerin işçileri adına başvuru yapmaları gerekiyor.  E-Devlet’ten başvuru yapan herkese 1.177 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Bundan böyle ücretsiz izine gönderilmiş olan tüm vatandaşlarımızın yanına olacak olan devlet her ay düzenli bir şekilde 1.177 TL ödeme yapacak.

1.177 TL Maaş İçin Başvurular Başladı!

Son dakika bülteni ile sunulan 1.177 TL maaşlar için başvurular başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuya ilişkin açıklamalar yaparken genellikle rahat ve kesin gözüyle konuştu. Tüm çalışanlara ve ücretsiz izine gönderilenlere karşı verilecek olan 1.177 TL maaş için başvuruları hemen yapmanız gerekiyor. A Haber televizyonuna katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘1.177 TL maaş için başvurular başladı. Tüm işverenlerin işçileri adına başvuruları yapmaları bekleniyor. Ücretsiz izin için başvuru açıldı. Onu da zaten işverenlerimiz alışkın, SGK üzerinde ücretsiz izin modülü vardı. Buna yeni bir modül ekledik. Covid 19 ücretsiz izin diye bir modül açtık SGK'da. SGK 'daki bu sistem üzerinden; işverenlerimiz buna alışkın. Pandemi sürecinde işverenler bu sayfa üzerinden başvuru yapacak. Ve biz de bildirilen çalışanlara günlük 39 TL'lik nakdi yardım yapacağız." İfadelerine yer verirken işçi çıkartma olasılığı da üç aylığına askıya alındı dedi.


İşçi Çıkartmak 3 Ay Yasak

Bundan böyle işçi çıkartmak üç aylığına yasaklandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘Cumhurbaşkanımız konuyla alakalı açıklamalarını yaptı ancak altını çizerek ben de vurgulamak isterim. Bundan böyle üç aylık süreç içerisinde hiçbir işletme işçisini çıkartamayacak. Gerekiyorsa tüm maaşları biz ödeyeceğiz’ ifadelerini kullandı.

1.177 TL İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

1.177 TL maaş için işçiler kendi adlarına başvuruda bulunamazlar. Bu sebeple işverenlerin, muhasebe departmanlarının ve ilgili bölümlerin işçiler adına başvuru yapması gerekiyor. Korona virüs sebebiyle işinden dolayı mağdur olmak maksadıyla personelini ücretsiz izine gönderen tüm işverenlere gerekli maddi yardımlar yapılacak. Şu an ücretsiz izinde olan tüm işçilere günlük 39 TL ödeme yapılacak. Aylık 1.177 TL olarak alacakları ücrette her ay hesaplarına otomatik olarak aktarılacak. Ancak 1.177 TL maaş alabilmek için daha önce kısa çalışma ödeneği veyahut işsizlik ödeneğinden faydalanmıyor olmanız gerekiyor.
Başvurular: esube.iskur.gov.tr internet adresinde sağ kısımda bulunan ‘İşveren’ kısmından yapılacak.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR