12 Ay Boyunca Ödeme Yapılacak, En Geç Ayın 28'ine Kadar Hesapta Olacak!

12 Ay Boyunca Ödeme Yapılacak, En Geç Ayın 28'ine Kadar Hesapta Olacak!

12 Ay Boyunca Ödeme Yapılacak, En Geç Ayın 28'ine Kadar Hesapta Olacak!
Yayın Tarihi: 11.06.2023 18:42:00

Devlet, askerlik görevini yerine getiren er ve erbaşların ailelerine yardımcı olmak amacıyla önemli bir adım attı. Özellikle sınır bölgelerinde riskli yerlerde askerlik yapan ailelerin maddi durumu zor olan yakınlarına destek sağlanacak. Bu kapsamda, 12 ay boyunca ödenecek 1.100 TL'lik nakit desteği ile ilgili detaylar belirlendi.

1.100 TL'lik nakit desteğine ilişkin koşullar hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Zorunlu askerlik hizmetini tamamlayan er ve erbaşların ailelerine destek sunulacak. Bu destek için belirli kriterler göz önünde bulundurulacak. Ailedeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ünü aşmaması şartı aranacak. Ödemeler ise en geç ayın 28'ine kadar ilgili hesaplara yatırılacak.

Başvuru yapacak kişilerin çalışıyor olması, bu destekten yararlanmasına engel teşkil etmektedir. Aynı şekilde boşanmış eşler de bu destekten faydalanamamaktadır. Ailenin muhtaç durumu gelir testi ile değerlendirilecek ve anne ve baba huzurevinde ise bu yardım ödemesi kendilerine yapılamayacaktır.

Askerlik Yapılan Yere ve Muhtaçlık Durumuna Göre Nakit Destek Tutarı Değişiyor!

Askerlik görevinin yerine getirildiği bölgenin zorluk koşullarına ve ailenin muhtaçlık durumuna bağlı olarak nakit destek tutarında değişiklikler olabilmektedir. Aynı şekilde asker aile yardımı kapsamında çocuklara da 150 TL tutarında bir ödeme yapılmaktadır.

Bu destek ile askerlik vazifesini yerine getiren er ve erbaşların aileleri maddi anlamda rahatlatılarak daha iyi bir yaşam sürdürebilmeleri amaçlanmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR