13,2 milyon emekli için şok karar: Bu emeklilere Temmuz zammı yapılmayacak!

Türkiye’de Korona virüs sürecinde alınmış olan kararlar doğrultusunda Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinde yer alan değişiklikle en düşük emekli maaşı 1500 TL'ye çıkartılmıştı. En düşük emekli maaşının artırılması ile beraber milyonlarca emekli sevinmişti.

13,2 milyon emekli için şok karar: Bu emeklilere Temmuz zammı yapılmayacak!
Yayın Tarihi: 9.06.2020 20:59:00

Türkiye’de Korona virüs sürecinde alınmış olan kararlar doğrultusunda Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinde yer alan değişiklikle en düşük emekli maaşı 1500 TL'ye çıkartılmıştı. En düşük emekli maaşının artırılması ile beraber milyonlarca emekli sevinmişti. Ancak o sevinç şimdi kursaklara durdu. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) verdiği genelgeye göre bu emekli kişilere Temmuz ayında herhangi bir zam yapılmayacak. Bu haber ile beraber hevesi kursağına duracak olan emekli kişilerin en düşük emekli maaşı artırılmıştı ancak Temmuz enflasyon zammından faydalanamayacaklar. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) vermiş olduğu genelge ile bu haberi doğruladı. Haber merkezimizin elde ettiği bilgiler 7 gün öncesinden biliniyordu ancak doğrulanması Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) tarafından yapıldı. İşte tüm ayrıntılar…

Türkiye'de Korona virüs sürecinde alınan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinde yer alan değişiklikle en düşük emekli maaşı 1500 TL'ye çıkartılmıştı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yayımlanan genelge ile en düşük emekli aylığı ile alakalı olarak uygulamanın ayrıntıları belli oldu. 1500 TL emekli aylığı alanlara Temmuz'da zam yapılmayacak mı? 1500 TL emekli aylığı alanlar 2021 Ocak'ta zam alamayacaklar mı? Emekli maaşlarının yetersiz kalması ile beraber milyonlarca emeklinin şikâyetleri ortadaydı. Ancak hükümetten bu konuda gerçek manada sert bir tepki geldi. Asgari ücretin yarısını bile alamayan bazı emekliler büyük geçim sıkıntısı içerisine düştüler. Ancak mevcut zam, Ramazan Bayramı ikramiyesi, banka promosyon ödemesi ve Kurban Bayramı ikramiye ödemesi gibi pek çok ödemeyi alan emekliler hala devletten ödeme alma peşindeler.

İŞTE SGK GENELGESİ! EMEKLİLER ŞOK OLACAK!


En düşük emekli maaşının artırılmasından sonra müjdeli haber hemen yayılmıştı. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında artırılan en düşük emekli maaşı toplam en az 1,500 TL olmuştu. Yani şu aşamada en düşük emekli maaşı alan emekli 1,500 TL emeklilik maaşı alıyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan zam ile beraber 13,2 milyon emekli vatandaşımız sevinçlerini dile getirmişti ancak Temmuz ayı enflasyon zammından faydalanamayacak olan emeklilerin yine içine büyük bir hüzün çöktü. Bu duruma oldukça sevinen emekliler maaşlarının yükselmesinden dolayı memnuniyetlerini her fırsatta dile getirdiler. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından verilen genelge ile beraber pek çok emekli Temmuz ayı enflasyon zammından faydalanamayacak. SGK'nın genelgesine göre en düşük emekli aylığı 1500 TL'ye ilişkin uygulama esasları açıklandı. Buna göre emekli maaşları yükseltilen emeklilerin normal maaşları ile yükseltilmiş maaşları arasındaki fark Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

GERÇEK EMEKLİ MAAŞI 1,500 TL’YE ULAŞANA KADAR ZAM YOK!

Normal şartlarda 1,100 TL, 1,050 TL, 1,110 TL gibi 1,500 TL’nin altında emeklilik maaşı alan vatandaşlarımızın emeklilik maaşı düz hesap olarak 1,500 TL’ye yükseltilmişti. Ancak bu aradaki fark Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyordu. Yani her ne kadar 1,500 TL olsa da aradaki farkı Hazine ve Maliye Bakanlığı ödüyor. Gerçek emeklilik maaşı 1,500 TL olmadı yani. Gerçek en düşük emeklilik maaşı 1,500 TL olana kadar emeklilere zam yapılmayacağı ifade edildi. 1250 TL olan asıl maaş tutarı 1500 TL'ye kadar yükselmeden bu vatandaşlara yapılan zamlar yansıtılmayacak. Buna göre bu kapsama giren vatandaşlar 2021 Ocak ayında da zam almayacaklar. Bu sebeple emekli vatandaşlarımızın 2021 senesinin Temmuz ayına kadar zam almak için bekleyecekler...
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR