16 milyon 330 bin emekliye müjdeli haber gece yayımlandı! Emekliye zam üstüne zam var!

16 milyon 330 bin emekliye müjdeli haber gece yayımlandı! Emekliye zam üstüne zam var!

16 milyon 330 bin emekliye müjdeli haber gece yayımlandı! Emekliye zam üstüne zam var!
Yayın Tarihi: 26.06.2023 23:04:00

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından, Türkiye'deki 16.3 milyon emekli için enflasyon zammı belirlenmesi bekleniyordu. Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için sonuçları büyük merak konusu olan bu bekleyiş sonunda son buldu ve minimum maaş tutarı belirlendi. Peki, Temmuz 2023'te emekli maaşları ne kadar oldu? İşte merak edilen detaylar...

Kurban Bayramı'ndan sonra Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyon oranını duyuracak. Son enflasyon verisi olarak 5 Temmuz tarihi verilmiştir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Haziran ayı enflasyonunu ekonomistlerin katılımıyla gerçekleştirilen Piyasa Katılımcıları Anketi sonucunda 2,81 olarak açıkladı.

Emeklilere verilecek maaş zammı, son 6 aylık enflasyon oranına göre belirlenecek. Bu zam miktarına ek olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bir refah payı da eklemesi planlanıyor. Bilinenlere göre, asgari ücrete %34 oranında zammın ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı da %35 oranında olacak. Böylelikle, minimum emekli maaşı 7.500 TL'den 10.000 TL'ye yükselecek.

Yapılan %34 zam ile birlikte asgari ücretin 11.402 TL olarak vatandaşlara ödeneceği belirtildi. Brüt asgari ücretin ise 13.414 TL olduğu açıklandı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirtilen minimum memur maaşı miktarı ise 22.000 TL olacak. Memur maaşlarına yapılan zamların, memur emekli maaşlarını da etkileyeceği öğrenildi.

6 aylık enflasyon oranına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlar için Temmuz 2023'te %15,21 oranında bir zam kesinleşmiş durumda. Bu zammın yanı sıra refah payı eklemesi ile emeklilerin kök maaşlarına ilave zam yapılacak. Kalan miktarın Hazine tarafından tamamlanacağı bilgisi paylaşıldı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR