16 Milyon Emekliye Müjde: Zam Tutarı Açıklandı, İşte En Düşük Emekli Aylığı

16 Milyon Emekliye Müjde: Zam Tutarı Açıklandı, İşte En Düşük Emekli Aylığı

16 Milyon Emekliye Müjde: Zam Tutarı Açıklandı, İşte En Düşük Emekli Aylığı
Yayın Tarihi: 1.06.2023 08:25:00

Türkiye'de 16 milyon emekli için heyecan verici bir haber gündeme düştü. Son açıklamalara göre, emekli aylıklarına yapılacak zam tutarı da belirlendi. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri için zam hazırlıkları yapılırken, yüzde 45 oranında bir zam haberi de dikkatleri üzerine çekti. 

Emekli aylıklarında gerçekleştirilecek zam, enflasyon verileri ve refah payı gibi faktörlerle birlikte değerlendirilmektedir. Refah payının da eklenmesiyle birlikte emekli aylıklarına yapılacak zam miktarları netleşmektedir. Temmuz ayında beklenen zamın yanı sıra kamu işçilerinin maaşlarına da yüzde 45 oranında bir artış yapılması planlanmaktadır. Emeklilere yönelik zam miktarıyla ilgili detaylar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklamalarıyla şekillenecektir.

Emeklilere ne kadar zam yapılacağı konusunda araştırmalar devam ederken, Ocak ve Nisan aylarında belirlenen enflasyon oranları da bu süreci etkilemektedir. Dört aylık zam oranı, SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 15,22 olarak açıklanmıştır.

En düşük emekli aylığına gelince, Mayıs ve Haziran aylarında açıklanacak enflasyon rakamlarıyla birlikte emeklilerin aylık miktarları netleşecektir. Refah payının da etkisiyle en düşük emekli aylığının 9.000 TL'ye çıkması beklenmektedir. Eğer emeklilere yüzde 30 oranında bir zam yapılırsa, en düşük emekli maaşı 9.750 TL'ye ulaşacaktır.

Bu haberle birlikte, 16 milyon emekliye müjdeli bir haber verilmiş olup, emekli aylıklarında beklenen zam tutarı açıklanmıştır. Emeklilerin maddi durumlarının iyileştirilmesi hedeflenerek, en düşük emekli aylığına yönelik artışlar planlanmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR