18 ile 55 Yaş Arasına Destek Ödemesi!

18 ile 55 Yaş Arasına Destek Ödemesi!

18 ile 55 Yaş Arasına Destek Ödemesi!
Yayın Tarihi: 31.07.2023 12:03:00

SGK ile İŞKUR Aracılığıyla İş Bulma Yardımı: İş Arayanlara Destek Ödemeleri başladı. Türkiye'de iş arayan kişilere yönelik devletin sunduğu destek ödemeleri arasında işe başlama ve iş bulma yardımı önemli bir rol oynamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) girişi olan kişilere, bu yardım aracılığıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı tarafından yardım yapılmaktadır. İŞKUR tarafından yönlendirilen iş görüşmelerine giden kişilere, yol ve yemek masraflarını karşılamak amacıyla yılda üç kez 400 ile 1000 TL arasında ödeme yapılır.

SGK tarafından hızlı bir şekilde ödeme tanımlanır ve başvurunuzu yaparak 1000 TL'nizi hemen alabilirsiniz! Ancak bu yardımların şartları dikkate alınmalıdır. İŞKUR aracılığıyla işe yönlendirilen kişilerin iş görüşmelerine gitmesi için yapılan bu ödemeler, iş bulunduğunda bir defaya mahsus daha verilir. İş bulma yardımı adı altında, aradığı işi bulan kişilere ise asgari ücretin üçte biri tutarında ödeme yapılır.

18 ile 55 Yaş Arasına Destek Ödemesi!

Özellikle 18 ile 55 yaş arasındaki iş arayan kişilere yönelik olarak iş görüşmelerine giderken yol, yemek ve traş ücretlerini karşılamak amacıyla 1000 TL'ye yakın ödeme yapılmaktadır. Bu ödemeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanır ve yılda üç kez verilir.

Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

Başvuru işlemleri ilk olarak İŞKUR tarafından Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi'ne bilgi girişi yapıldıktan sonra başlar. Ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapılır. Ancak SYD başvurusu yapmak için ikamet edilen yerin yakınında bulunan bir merkeze başvuruda bulunmak gerekmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR