2 Bakandan Müjde! Paralar Bugün Hesaplara Yatıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından günün erken saatlerinde müjdeli haber geldi. İki Bakanlık’ta farklı farklı iki ödeme yapacak.

2 Bakandan Müjde! Paralar Bugün Hesaplara Yatıyor!
Yayın Tarihi: 24.04.2020 15:11:00

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından günün erken saatlerinde müjdeli haber geldi. İki Bakanlık’ta farklı farklı iki ödeme yapacak. 24 Nisan tarihinde iki Bakanlığında yapacağı bu önemli ödemeler sayesinde milyonların gönlü rahat olacak. Sabahın erken saatlerinde önemli bir gelişme olarak verilen duyuru ile beraber hem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hem de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ödemelerin yapılacağını ve gün içerisinde hesaplarda olacağını duyurdu. Bu nedenle vatandaşların hesaplarını kontrol etmeleri ve paranın gelip gelmediğini kontrol etmeleri gerekiyor. İşte iki Bakanlık’tan da yapılacak olan ödemelerin çeşitleri:

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.Dönem Buzağı Desteği Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2019 yılı 1.dönem buzağı desteklerinin 24 Nisan’da vatandaşlarımızın hesaplarına yatırılacağını duyurdu. Pakdemirli konuya ilişkin açıklamasını Twitter hesabından gerçekleştirdi. 2019 yılı 1. Dönem buzağı destek ödemeleri 24 Nisan Cuma günü saat 18.00’dan sonra ilgili kişilerin banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu. Saat 18.00’dan ödeneceği için en erken gece saatlerinde bakmanızda fayda var. Hem sisteme yansıması hem de banka hesabınıza düşmesi uzun sürebilir. Toplu ödemeler bu şekilde yavaş gerçekleşebilir. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: “Toplam 701 bin 111 üreticiye maddi destek olarak 1 milyar 434 milyon liralık destek ödemesi yapılacak. Tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli olsun” ifadesini kullandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1000 TL Sosyal Destek Ödemeleri


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, tüm dünyayı kasıp kavuran salgın olan Korona virüsü ile alakalı konuşurken ekonomik hayatımızın gelecekte nasıl şekillenebileceğinden bahsetti. Ekonominin zorlanmaması amacıyla düzenli ödemelerin yapılabilmesi için diğer reformların tamamlanması gerekiyor. Zira direkt olarak ödeme çıkartmak devletin yapabileceği bir durum değildir. Eğer bir ödeme çıkacak ise ki Korona virüs gibi bir mücadelede muhakkak çıkması gerekiyor, o halde ekonomimizi sarsmaması gerekiyor. Çünkü düzenli bir şekilde devlet kasasında durması gereken bir para da var. Eğer bu paralara dokunacak ve halka dağıtacak olursak devlet parasız kalır. Devletin parasız kalması demek bütün felaketleri beraberinde getirir. Bu tarz felaketleri engellemek adına halkımıza yapılan ödemelerin yavaş yavaş ve profesyonel bir şekilde yapılması gerekir. Finans, ekonomi ve para durumları herkesin ayarlayabileceği bir durum değildir.

Bakan Selçuk konuşmasını yaparken: “Haftaya 2,3 milyon haneye de yardımlar ulaşacak, toplamda 4,5 milyon haneye ulaşmış olacağız. Faz 3 için internetten başvuru alacağız. e-Devlet'te form dolduracaklar, bizim tespit edemediklerimize bu şekilde ulaşacağız” dedi. Daha önce yapılan yardımlar yani birinci faz ve ikinci faz için halkımız herhangi bir başvuruda bulunmadı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kendi bünyesinde tespit ettiği kişilere yardım etti. Ancak üçüncü faz ödemelerinde sadece başvuru yapanlar ve başvuruyu hak edenlere ödemeler yapılacak.

232 bin Firmaya Destek Verilecek! Hatalı Başvurular Yüzünden Çalışan Sorumlu Olmayacak!

Bakan Selçuk ayrıca: “232 bin firma kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Ödemeyi yaptıktan sonra uygunluğa bakacağız. Hatalı başvuruların sorumluluğu çalışanda olmayacak. Yapmak istediğimiz çalışanı korumak. Bunu iş akdi içerisinde yapmak istiyoruz. Fesih yasağı, tarafları ve istihdamı korumak için oluşturduğumuz bir sistem.” Sözleri ile konuşmasına son verdi.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR