2 yıl boyunca aylık 240 TL ödeme yapacak! Sadece başvuranlar alabilecek!

Devlet tarafından nüfusun artışını teşvik eden pek çok destek sağlanmasının yanı sıra anneler içinde birbirinden farklı destekler sağlanmaktadır. Yeni doğum yapan anneler için belirlenen şartlara uyum sağlaması doğrultusunda mama ve bez yardımları yapıldığı açıklandı.

2 yıl boyunca aylık 240 TL ödeme yapacak! Sadece başvuranlar alabilecek!
Yayın Tarihi: 27.05.2020 13:54:00

Devlet tarafından nüfusun artışını teşvik eden pek çok destek sağlanmasının yanı sıra anneler içinde birbirinden farklı destekler sağlanmaktadır. Yeni doğum yapan anneler için belirlenen şartlara uyum sağlaması doğrultusunda mama ve bez yardımları yapıldığı açıklandı. Peki, mama ve bez yardımından kimler faydalanabilir? Mama ve bez yardımı için gerekli olan şartlar nelerdir? İşte detaylar…

Anneler için verilen devlet tarafından destekli yardımlar ile hem anneler hem de bebekler teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Böylelikle 15 Mayıs 2015 tarihinden günümüze kadar bakanlık ve kurumlar tarafından anneler ve yeni doğan bebekler için birbirinden farklı maddi destek sağlanmaktadır. Doğum yardımı, mama ve bez yardımı, süt yardımı gibi pek çok yardım çeşitleri bulunması dikkatleri çekmektedir. Böylelikle çalışan anneler iş hayatına katılımını sağlamak için kreş ve bakıcı desteğini dahi sunarak iş hayatlarına dönüşlerinin sağlanma fırsatı verilmektedir.


MAMA VE BEZ YARDIMI NEDİR? MAMA VE BEZ YARDIM ŞARTLARI NELERDİR?

Mama ve bez yardımı için öncelikle ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar faydalanma hakkına sahip olmaktadır. Bu yardım genellikle en çok araştırılan konular arasında bulunmasının yanı sıra 24 ay boyunca mama ve bez yardımı yapılmaktadır. Ancak mama ve bez yardımından faydalanmak için bebeğin sağ olması önemli unsurlar arasında bulunuyor. Böylelikle mama ve bez yardımı başvurularına uyum sağlayan bireyler başvurularını gerçekleştirme olanağına sahip olabilmektedir. Mama ve bez yardım şartları şu şekildedir;
  • Bebek için mama ve bez yardımı almak isteyen vatandaşlar bebeklerinin sağ olması önemli unsurlar arasında bulunmaktadır.
  • Anne ya da babanın birinin muhakkak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması diğer önemli şart olmaktadır. Ancak aynı zamanda anne ve baba mavi kart sahibi olması da yeterli olmaktadır.
  • Anne Türk vatandaşı değil ya da vefat etmesi durumunda yeni prosedürler bulunmaktadır. Bu durumda bakanlık tarafından Türk vatandaşı olan babanın nüfus kimliği esas alınması doğrultusunda babaya bu ödeneğin ödenme hakkına sahip olunmaktadır.
  • Bez ve mama yardımı için öncelikle hane içerisinde bulunan kişi başı gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması zorunluluğu bulunmaktadır. Bu da yaklaşık 701 TL’ye tekabül etmektedir. Anne ya da babanın üzerinde herhangi bir mal ya da gayrimenkul olmaması gerekmektedir.
  • Bebek bez ve mama yardımı başvurusu sırasında kişinin yanında; bebeğin T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı veya kimlik kartının, gelir durumu belgesinin, ebeveynlerin T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı veya kimlik kartının olması gerekir. Gerekli belgelerle ile ilgili kurum ya da kuruluşlar tarafından yapılan başvurular inceleme sürecine alınır.
 
BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Belirtilen şartlara uyum sağlayan bireyler başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırmaktadır. Kişiler yardım alabilmesi için öncelikle ilgili kurum ya da kuruluşlar üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu kurum ya da kuruluşlar şu şekildedir;
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bakanlığın çatısı altındaki vakıflar (Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri veya Sosyal Yardımlaşma Vakfı)
  • Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)
  • Kaymakamlıklar (Sosyal Hizmetler Müdürlükleri)
  • Muhtarlıklar
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR