20. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali

Kukla festivali İstanbul'un her iki yakasında birçok sahnede 13-29 Ekim’de sanatseverlerle buluşuyor.

20. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali
Yayın Tarihi: 25.10.2017 21:29:00

1998 yılında kurulan İstanbul Uluslararası Kukla Festivali, bugüne değin dünyadan 300’ün üzerinde kukla grubunu ağırladı. Bu sayede, hem dünya kukla geleneklerini tanınmasına olanak sağladı, hem de Türk kuklasının dünyaca algılanmasını amaç edindi.  Aynı zamanda festival, her yıl; Metin And, Oğuz Aral, Ali Poyrazoğlu, Işıl Kasapoğlu, Prof. Saim Bugay ve Tacettin Diker gibi alana katkı sağlamış sanatçılara “onur ödülü” verdi.



İngiltere’den Drew Colby ve İspanya’dan The Ytuquepintas Company gölgenin bir başka yaklaşımıyla festival içinde yer alıyor.  Karagöz’ün beslendiği halk kitlesini arkasında taşıyan diğer halk tiyatrosu örneklerini de festival kapsamında görebiliyoruz: İtalya’dan Arlecchino ile Paolo Papparotto, Avusturya’dan Kasperl ile Thomas Ettl, Türkiye’den İbiş ile Çocuk Prodüksiyon bunlardan bazıları. Festival programında diğer kukla formlarının; el kuklası, ipli ve sopalı kukla gibi örneklerinin de unutulmadığını görmek sevindirici: Çek Cumhuriyeti’nden Karromato, Rusya’dan The Fifth Wheel ve Meta Zero, Arjantin’den La Gorda Azul, İspanya’dan Toni Zafra, İsrail’den Ornan Braier(Train Theatre), Türkiye’den ise Dünya Çocuk Oyunları, Tiyatro Gülgeç ve Naif Bey Kumpanyası izleme imkanı bulabileceğimiz diğer isimler arasında yerlerini alıyor.

Festivalde ayrıca, Lotte Reiniger'in Prens Ahmed isimli filminin gösterimi yapılacak.

20 yılda 300'den fazla kukla grubuna ev sahipliği yapan, 2500'den fazla kuklacıyı Istanbul'da ağırlayan İstanbul Uluslararası Kukla Festivali, kukla sevgisini Kukla Müzesi oluşturma üzerine yönlendirecek. 

İstanbul Kukla Festivali, İtalyan Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Cervantes Kültür Merkezi, İsrail Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Festivalde yer alan dünyaca ünlü gruplar; Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Sahne Pulcherie, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi, Terakki ve Işık Okulları salonları, Sarıyer Halk Eğitim Merkezi, Caddebostan Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, Yeldeğirmeni Kültür Merkezi, sahnelerinde seyirciyle buluşacak.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR