20 Yıl Önce Bir Rüya Vardı: Fransa ve Hırvatistan

1998 Dünya Kupası.. Hırvatistan Milli Takımı tarihinin en büyük başarısını elde etmiş ve yarı finale çıkmıştı. Final bileti için Fransa'yla karşılaşan Hırvatistan rüyadan uyandırıldı. Ve tarih 2018.. 20 yıl sonra Fransa ve Hırvatistan karşı karşıya.

20 Yıl Önce Bir Rüya Vardı: Fransa ve Hırvatistan
Yayın Tarihi: 12.07.2018 15:43:00

Sürpriz sonuçlar ve beklenmedik elenmelerle Dünya Kupası, Pazar akşamı sona eriyor.

Aslında ilk hayal kırıklığı, Salah'ın sakatlanmasıyla başladı. Ramos'un Salah'ı sakatlamasıyla yinede bir umut bekledik. Olmadı. Neyse dedik. Favorilere oynadık. Arjantin dedik, elendi. İspanya dedik, olmadı. Brezilya bırakmaz dedik, bıraktı. İngilizler gitmez dedik, gitti. E o zaman Belçika tarih yazar dedik, yine üzdüler bizi.

Ve final geldi. Bu sefer favori Fransız ekolü.. Ancak Avrupa'nın en hızlı gelişen ırkı Hırvat'lar 98'in Fransa'sı tarafından yarım bırakılan rüyanın intikamını alır mı? Avrupa'nın kendini beğenmiş elit çocuğu Fransa, mütevazi Hırvatistan'a bu sefer izin verir mi?


Kylian Mbappé ve Antoine Griezmann ile 1 milyar euronun üzerinde olan kadro değeriyle turnuvanın en değerli takımı Fransa, 364 milyon euroluk kadrosu ile turnuvanın sürpriz takımına karşı. 716 milyon euro, fark yaratır mı sahiden? 

2018'in Dünya Kupası'nı özetlemek gerekirse, Hırvatistan Kaptanı Luka Modric'in Ada basınına dediği gibi; "Özellikle İngiliz basını başta olmak üzere birçok yorumcu bu maç öncesi Hırvatistan'ı küçümsedi. Bunun büyük bir hata olduğunu göstermiş olduk. Bence basının böyle maçlar öncesi daha mütevazı olması ve rakiplere daha fazla saygı göstermesi gerekiyor"

Hırvatistan'ın sosyal medyada paylaşım rekoru kırarak spordan uzak kesimin destekleri almasını sağlayan videoyla veda ederken Fransız ekollerine saygımızla :) 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR