2019-2020 Kışı Yarın başlıyor! Lapa Lapa Kar Yağışı başlıyor! Bu iller dikkat

2019-2020 kışı resmen başlıyor. Yılın ilk karı yarın düşecek. Tüm Türkiye'yi olumsuz etkileyecek kar yağışı sonrası Meterolojiden çok ciddi uyarılar var. 2019-2020 Kışı resmen başlıyor, bu illerde oluk oluk kar yağacak. İşte Kar yağışı ve bu kışın değerlendirmesi sizlerle.

2019-2020 Kışı Yarın başlıyor! Lapa Lapa Kar Yağışı başlıyor! Bu iller dikkat
Yayın Tarihi: 22.12.2019 14:31:00

2019-2020 kışı resmen başlıyor. Yılın ilk karı yarın düşecek. Tüm Türkiye'yi olumsuz etkileyecek kar yağışı sonrası Meterolojiden çok ciddi uyarılar var. 2019-2020 Kışı resmen başlıyor, bu illerde oluk oluk kar yağacak. İşte Kar yağışı ve bu kışın değerlendirmesi sizlerle.

Meteorolojiden son dakika tahmin!

Başta Marmara bölgesi olmak üzere batı bölgelere son yılların en şiddetli lodos fırtınası geliyor. Trakya ve İstanbul ile güney marmara çevrelerinde 70 - 100 Km/s bazı ilçelerde 90 - 110 Km/s te ulaşacak. Doğu Marmarada ise 50 - 60 Km/s te ulaşması bekleniyor. Kıyı Egede 50 - 70 yer yer 80 - 90 Km/s te ulaşabilecek yerler var. Özellikle Muğla ve İzmir kıyıları.!!
İç egede merkezlerde 50 - 70 Km/s kimi ilcelerde 80 Km/s te kadar ulaşacak. Özellikle yarın akşam geç saatlerde lodos yerini kara bırakacak.

23 Aralık Kar Yağacak iller!

23 Aralık pazartesi kar yağışı geliyor. Ankara, Eskişehir, Kütahya, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Hatay, Adana şiddetli kar yağışları bekleniyor.

Yarın sabah saatlerinden itibaren yağış yavaş yavaş başlayacak.yağışlar her geçen saat etkisini arttıracak..Yağışlar özellikle Tekirdağ Ankara boyunca etkili olacak. Kısa süre de 100-200 mm arasında yağış düşebilir. Asıl riski oluşturacak durum ise rüzgarın durumu orografik yükselme ile birlikte birlikte yağışın şiddeti ve miktarı oldukça artacak.Genel olarak yağış beklentimiz il genelinde modeller kadar ekstrem olmasa da yine de 100-170 mm aralığında..Bu miktarlar yine de kısa süre de düşecek yüksek miktarlar için oldukça ciddi denebilir.Yerel olarakta olsa bu rakamları görecek yerler olacaktır.

Tüm Türkiye'de yoğun kar yağışları görülecek. Karayollarında zaman zaman yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek noktalarda ulaşımda sıkıntılar yaşanabilir.

Ege'de nasibi alıyor!

Yarın sabah saatlerinden İzmir Aydın Muğla hattında da şiddetli yağışlar başlıyor.Özellikle İzmir'in güneyinde daha kuvvetli olmasını bekliyoruz..Bu kesiminde yer yer 30-50 mm görülecek..Aydın Muğla çevrelerinde ise durum daha ciddi yerel olarak 50-120 mm arası yağış düşebilir.


Isparta ve Burdur kırmızı alarm!

Isparta ve Burdur'un yüksek rakımlı ilçelerinde ve köylerinde ani soğuma bağlı olarak yoğun kar yağışı görülebilir..Yağışın kuvvetli olduğu anlarda örtü görmek mümkün olmakla birlikte bazı bölgelerde tatmin edici kar örtüsü oluşabilir.

Bu illerde kar etkili geliyor!

Bu gece saatlerinden itibaren Kastamonu'nun ve Sinop'un kuzey kesimlerinde yarın sabah saatlerinden itibaren ise Samsun Çorum Amasya ve Tokat çevrelerinde yağmur şeklinde başlayacak yağışların soğumanın etkisiyle zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesini bekliyoruz.

4 Gün Kar Yağacak iller!

Yarın öğle saatlerinden itibaren Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde çevrelerinde yağmur olarak başlayacak yağışların zamanla kar yağışına dönüşmesini bekliyoruz. Perşembe günü yağışların etkili alanını daraltmasını beklesekte yağışların daha çok Konya ve Karaman'ının güney ve doğusunda Niğde ve Aksaray çevrelerinde Perşembe gece saatlerine kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz.Rüzgar ise zaman zaman kuvvetli esecek.

İç Anadolu nasibini alıyor!

Yarın öğle saatlerinden itibaren Kayseri Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yağmur olarak başlayacak yağışların zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesini bekliyoruz.Bazı bölgelerde yer yer 10 cm üzeri kar örtüsü muhtemel.

Kütahya dikkat!

Bu gece saatlerinden itibaren Kuzey Ege'de başlayacak yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren İzmir Manisa Denizli çevrelerinde kuvvetli olmasını Denizli ve Kütahya çevrelerinde soğuma bağlı olarak önce buzla karışık yağmur ve ardından kar yağışı şeklinde olmasını bekliyoruz..Özellikle Kütahya çevrelerinde yer yer 10 cm üzeri kar örtüsü oluşabilir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR