2020 ÖTV İndirimi Belli oldu! ÖTV Oranı yüzde kaç olacak?

2020 ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi olacak mı? Araba almak isteyen vatandaşlar ÖTV indirimi beklentisinde bulunuyor. Son günlerde sıkça gündeme gelen ÖTV indirimine ilişkin arama motorlarında sorgulama yapılıyor.

2020 ÖTV İndirimi Belli oldu! ÖTV Oranı yüzde kaç olacak?
Yayın Tarihi: 4.07.2020 13:41:00

2020 ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi olacak mı? Araba almak isteyen vatandaşlar ÖTV indirimi beklentisinde bulunuyor. Son günlerde sıkça gündeme gelen ÖTV indirimine ilişkin arama motorlarında sorgulama yapılıyor. Kamu bankaları uygun faiz oranlarıyla taşıt kredisi kampanyası başlatmıştı. Kredilere yoğun ilgi gösterilirken 2020 ÖTV indirimi olacak mı sorusun da yanıt aranıyor. İşte, 2020 ÖTV indirimi var mı sorusunun yanıtı!

ÖTV indirimi olacak mı? 2020 yılı ÖTV indirimi yapılacak mı? ÖTV indirimiyle ilgili piyasalarda ve vatandaşta beklenti sürüyor. Araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar ÖTV indirimiyle ilgili haberleri dikkatle takip ediyor. Daha önce 2018'in son aylarında yapılan ÖTV indirimi fiyatların makul seviyelere düşmesine ortam hazırlamıştı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle Sıfır ve İkinci el de fiyatların aşırı yükselmesinin ardından 2020 ötv indirimi beklentisi de ortaya çıktı. 

Düşük faiz oranıyla taşıt kredileri için başvurular alınmaya başladı. Öte yandan milyonlarca vatandaş, 2020 yılında ikinci el otomobillere ÖTV İndirimi gelmesini bekliyor. Peki ÖTV indirimiyle ilgili açıklama geldi mi? 2020 yılında ÖTV indirimi olacak mı? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ÖTV indirimi konusunda açıklama yaptı mı? Araç sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilen ötv indirimiyle ilgili tüm detaylar...

2020'DE ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

2020 yılında Koronavirüs sonrası normalleşme ile birlikte, yeni modeldeki araçları satın almak ve model yükseltmek isteyen vatandaşlar gelecek ÖTV indirimi kararını heyecanla bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada İkinci El ve Sıfır araç fiyatlarının olması gereken seviyelere düşmesini sağlayacak olan azaltma çalışmalarının gerçekleştirildiği bildirildi.


Kamu bankaları öncülüğünde başlatılan Taşıt kredisinde faiz indirimi müjdelerinin ardından ÖTV indirimiyle ilgili araştırmalarda sürüyor. Şuan için ÖTV indirimiyle ilgili henüz bir gelişme yok. ÖTV indirimi konusunda resmi bir açıklama da gelmedi. 

PİYASALARI CANLANDIRMAK İÇİN İLK ADIM GELDİ!

2020 Yılında ÖTV indirimiyle ilgili ilk gelişme Engelli vatandaşlar için geldi! Buna göre, Resmi Gazete yayımlanan bir kararla, Vergi Usul Kanunu Tebliğinde uygulanan %22,8 yeniden değerleme oranı üzerinden daha önce 247 bin TL'ye kadar alınmayan ÖTV tutarı, bu oran uyarınca değerleme yapılarak 303.200 TL'ye yükseltildi. Böylece ÖTV ve Kdv hariç 303 bin 200 TL seviyesindeki otomobil alımlarında engelli vatandaşlardan ÖTV alınmayacağı açıklanmış oldu. Öte yandan en son 2018 Ağustos'unda yaşanan döviz 'krizi'nden sonra gündeme gelen ÖTV indiriminin 2020 yılında Koronavirüs salgını nedeniyle tekrar hayata geçebileceği konuşulmaya başlandı. Koronavirüs salgını nedeniyle fiyatların yükselmesi ve faiz oranlarının düşmesine karşın sıfır otomobil üretiminin durması ve kurdaki oynaklık nedeniyle, fiyatlardaki ani yükseliş sıfır araç alımlarını neredeyse imkansız hale getirdi. 

2020 yılında ÖTV indirimiyle ilgili bu çerçevede beklentinin yüksek olduğu söylenebilir. Sıfır ve İkinci el otomobil alacak vatandaşlar, Devlet tarafından açıklanacak yeni bir ÖTV indirimi kararını heyecanla bekliyor. Ancak şuan için konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok.

ÖTV İNDİRİMİ SATIŞLARI ARTIRABİLİR

2018 yılının son döneminde dövizde yaşanan kriz nedeniyle ÖTV indirimi hayata geçirilmişti. ÖTV indirimiyle birlikte fiyatların da makul seviyelere çekilmesiyle satışlar artmıştı. 2020 yılında Koronavirüs pandemisinden dolayı yeniden ÖTV indirimi beklentisi sürüyor. Ancak yine de birçok otorite tarafından ÖTV indirimiyle ilgili bir gelişme yaşanmayacağı da dillendiriliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR