2020 ÖTV Müjdesi gelecek! Otomobilde ÖTV İndirimi Geliyor

2020 yılında Otomobilde ÖTV indirimi gelecek mi? 2. El piyasasında fiyatların bir hayli yükselmesinin ardından Sıfır otomobil alım-satımı için ÖTV indirimi beklenen bir hamleydi. 2020 yılında birçok otomobil markası ve sıfır otomobil almak isteyen vatandaş, ÖTV indirimini bekliyor.

2020 ÖTV Müjdesi gelecek!  Otomobilde ÖTV İndirimi Geliyor
Yayın Tarihi: 22.03.2020 22:52:00

2020 yılında Otomobilde ÖTV indirimi gelecek mi? 2. El piyasasında fiyatların bir hayli yükselmesinin ardından Sıfır otomobil alım-satımı için ÖTV indirimi beklenen bir hamleydi. 2020 yılında birçok otomobil markası ve sıfır otomobil almak isteyen vatandaş, ÖTV indirimini bekliyor. Peki 2020 yılında ÖTV indirimi ne zaman gelecek? 2020 ÖTV indirimi gelecek mi? Sıfır ve İkinci el otomobil piyasalarında ÖTV beklentisi sürüyor. ÖTV indirimi hangi modellerde ne kadar indirim getirecek? 2020 yılı Otomobilde ÖTV indirimine dair tüm detayları bu haberimizde hazırladık...

2019 yılının 2. yarısı ile 2020 yılının ilk 3 ayında 2. el otomobil piyasasında hızlı artışlar sürüyor! İkinci eldeki hızlı yükselişle birlikte 2. el otomobiller de cep yakmaya devam ediyor. Hatta öyle ki bazı 2. el modeller sıfır araç fiyatlarını bile geçmiş durumda. Sıfır ve İkinci el otomobiller için ÖTV indirimi beklentisi de söz konusu. 2020 yılı içerisinde otomobile ÖTV indirimi beklentisi sürüyor. Daralan piyasalar için özellikle de Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok sektörün etkilenmesiyle birlikte bir can suyu olarak ÖTV indirimi gündeme geliyor! Otomobilde sıfır ve ikinci el ÖTV indirimi için markalar ve vatandaşlar büyük bir beklenti içerisinde. 

2020 YILI OTOMOBİLDE ÖTV İNDİRİMİ NE ZAMAN GELECEK?

2020 yılında Otomobilde ÖTV indirimiyle ilgili flaş açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. Bakan Albayrak, 2020 yılı içerisinde yürürlüğe girecek şekilde Otomobilde ÖTV indirimiyle ilgili çalışma yürütüldüğünü aktarırken kesin bir tarih vermekten kaçındı. Sıfır ve ikinci el otomobil piyasalarında canlılık getirmesi beklenen ÖTV indiriminin 2020 yılının 2. yarısında çıkması bekleniyor.


ÖTV İNDİRİMİNDE ENGELLİ VATANDAŞLARA MÜJDE GELDİ

2020 yılı için ÖTV indirimi engelli vatandaşlara geldi. Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre 303.200 TL'ye kadar engelli vatandaşlardan ÖTV alınmayacak. 2020 yılında ÖTV indirimi de yolda.

ÖTV İLE OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞECEK

2018 Yılı Ağustos ayında yaşanan Döviz krizi Otomobil sektörünü derinden etkilemişti. Dövizdeki olağanüstü artışlar ve artan faizler nedeniyle Sıfır Otomobil piyasası durma noktasına gelmişti. 2018 yılının sonlarında yürürlüğe giren ÖTV indirimi ile fiyatlar düzenlense de satışlar yine de düşük rakamlarda kalmıştı. 2019 yılının Temmuz ayına dek süren ÖTV indirimi daha sonra uzatılmayınca 2. el piyasasında fiyatlar yükselmeye devam etmişti.

2020 yılında yeniden ÖTV indirimi ile Sıfır ve İkinci el piyasasında otomobil fiyatlarının büyük düşüşler göstermesi bekleniyor. 2020 yılı ÖTV indirimiyle ilgili son gelişmeleri bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz, lütfen beklemede kalın.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR