2021 Ocak enflasyon zammı her zamankinden değişik olacak! İşte yeni zam yöntemi!

Milyonlarca memur ve emekli kişilerin merakla beklediği yeni zam oranları internette yavaş yavaş aranmaya başladı. İnsanlar yavaş yavaş Ocak ayı enflasyon zammının tahminlerini merak etmeye başlıyor.

2021 Ocak enflasyon zammı her zamankinden değişik olacak! İşte yeni zam yöntemi!
Yayın Tarihi: 30.08.2020 20:43:00

Milyonlarca memur ve emekli kişilerin merakla beklediği yeni zam oranları internette yavaş yavaş aranmaya başladı. İnsanlar yavaş yavaş Ocak ayı enflasyon zammının tahminlerini merak etmeye başlıyor. Özellikle memur ve emekli vatandaşlarımızın üzerinde çok durduğu ve sürekli olarak müdahale etmek istediği zam oranlarında 2021 Ocak ayı enflasyon zammında büyük değişiklikler yapılabilir. Yapılacak olan Ocak enflasyon zammında TÜİK verilerinin yerine daha farklı veriler incelenecek. Aynı zamanda piyasanın nabzının tutulabilmesi ve ihtiyaçların yeterliliği konusunda gerekli araştırmalar yapılarak zam açıklaması ve kararı alınacak. Milyonlarca vatandaşımızın hayati meselesi olan Ocak ve Temmuz enflasyon zammında bir nebze daha iyileştirme çalışması bu sayede başlamış olacak.

Geçmiş dönemlerde sadece TÜİK verilerine göre enflasyon zammı verilirdi. En yakın 2002 Temmuz enflasyon zammında da görmüş olduğumuz gibi sadece TÜİK verileri ele alınarak işlemler yapıldı. Öyle ki vatandaşlarımızın yapacağı en ufak işlemlerde dahi öncelikli olarak alışveriş ve benzeri harcamalar değil beyaz eşyalar örnek alındı. Her sektörde olduğu gibi emekli ve memur maaş artışında da öncelik beyaz eşya artış fiyatları endeksi kontrol edildi. Ancak artık bu şekilde artış görülmeyecek. Bundan böyle piyasanın direkt olarak nabzı ölçülecek. Vatandaşlarımızın mağduriyeti ölçülecek. Bu ve benzeri durumlar öncelikli olarak tespit edildikten sonra Ocak ayında enflasyon zammı verilecek.

MEMUR VE EMEKLİLERE TEMMUZ’DA YAPILAN ZAM ORANI!

Günümüzde en düşük memur maaşı 3 bin 605 TL olarak ödemeleri yapılıyordu. Temmuz ayı içerisinde yapılacak olan 4 toplu sözleşme zammı ve 1.75’lik enflasyon farkı ile birlikte milyonlarca vatandaşımız için yüzde 5,75 oranında zam yapılacağı bildirildi. Böylelikle 3 bin 605 TL olan en düşük memur maaşı yüzde 5,75 zam yapılmasıyla beraber 3 bin 812 TL olarak hesaplara yatırılacak.


Memur emeklileri içinde memurlara uygulanacak olan yüzde 4 zam ve enflasyon farkında meydana gelen yüzde 1,75 enflasyon farkı hesaplara yansıtılacağı bildirildi. Bu doğrultu da yüzde 5,75 oranında en düşük memur emeklisinin aylığı 2 bin 569 TL’den 2 bin 717 TL’ye artış göstermesi ile gündemimizde ki yerini alacak.

ESNAF EMEKLİSİNE TEMMUZ’DA YAPILAN ZAM ORANI!

En düşük işçi ve esnaf emeklileri yapılacak zam oranları enflasyon farkının ortaya çıkması ile belirlendi. En düşük işçi emeklisinin aylığı için yüzde 5,75 oranında zam yapılmasıyla beraber bin 263 TL’den bin 335 TL’ye artış göstereceğinin müjdesi veriliyor. En düşük emekli aylığı bin 500 TL olarak yükseltildiği için bu emekliler maaşları halen bin 500 TL olarak devam edeceği açıklandı. Böylelikle erkenden emekli maaşlarına zam alma olanağına sahip olabilmektedirler.

En düşük esnaf emeklisi için ise yüzde 5,75 oranında zam sonrasında maaşlarına 88 TL zam yapılacağı bildirilmesinin ardından bin 539 TL olarak verilen esnaf emeklisi zam sonrasında bin 627 TL zam alma fırsatını elde edebilecek.

Günümüzde çiftçi emeklilerinden faydalanabileceği bu zam miktarları doğrultusunda en düşük çiftçi emeklisi bin 451 TL olarak zam alıyordu. Bu kapsam doğrultusunda maaşlarına yapılacak zam miktarı kapsamında bin 534 TL zam alma olanağına sahip olabilecekleri müjdesi verilmesiyle beraber pek çok vatandaşımıza sevindirici haber verildi. Emekli vatandaşlarımız ve memurlar için Temmuz ayı içerisinde yapılacak zam oranları maaşlarına yansıtılacak. Bu kapsamda bu ay emekli vatandaşlarımız için kazançlı ay olarak gündemimizde ki yerini almasıyla beraber yapılan zam oranları açıklanarak rahat bir nefes alma olanağına sahip oldular.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR