2023 asgari ücret ek zammı ne kadar olacak?

2023 asgari ücret ek zammı ne kadar olacak?

2023 asgari ücret ek zammı ne kadar olacak?
Yayın Tarihi: 15.06.2023 10:19:00

Asgari ücret zammıyla ilgili kritik bir viraja gelinirken, milyonlarca çalışan zam miktarını merak ederek Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu takip etmektedir. Vatandaşlar, "Asgari ücret ne kadar zam alacak?", "2023 asgari ücret ek zammı ne kadar olacak?" ve "Asgari ücret zammıyla ilgili son durum nedir?" gibi soruların cevaplarını araştırmaktadır. Sonunda beklenen açıklama geldi ve asgari ücretlilere müjdeli bir haber verildi: 14 bin lira!

Asgari ücret zammıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Temmuz ayına sayılı günler kala gözler asgari ücrete çevrildi ve birçok rakam kulislerde tartışıldı. Ancak net rakam, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından açıklandı. Ağbaba, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, "Asgari ücret belirlenirken önce 5 aylık kayıp giderilmeli ve üstüne en az yüzde 30 zam yapılmalıdır." çağrısında bulundu.

Ağbaba, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla, "Asgari ücret belirlenirken önce 5 aylık kayıp giderilmeli, üstüne en az yüzde 30 zam yapılmalıdır. Resmi enflasyona göre asgari ücretin 5 aylık kaybı 1298 TL, dövize göre kaybı 96 dolar yani 2270 TL. Bu durumda asgari ücret 12 bin 751 TL ile 14 bin 8 TL arasında olmalıdır." ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak, "Emekçileri enflasyonun altında ezdirmeyeceğiz" dediğini vurguladı. Ancak 12 bin 751 TL'den düşük bir rakam açıklanması durumunda asgari ücretlilerin önümüzdeki 6 ay boyunca hem enflasyona hem de hayat pahalılığına ezileceğini belirtti. Ağbaba, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeklikle uyuşmadığını ve asgari ücretin en az 12 bin 751 TL olması gerektiğini ifade etti.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR