2023 Ateş Çemberi Güneş Tutulması: Ne zaman? Saat Kaçta?

2023 Ateş Çemberi Güneş Tutulması: Ne zaman? Saat Kaçta?

2023 Ateş Çemberi Güneş Tutulması: Ne zaman? Saat Kaçta?
Yayın Tarihi: 14.10.2023 11:07:00

Güneş tutulmaları her zaman büyüleyici doğa olaylarıdır ve 2023 yılında gerçekleşecek olan "Ateş Çemberi" Güneş Tutulması, bu olayların nadir ve etkileyici bir türüne işaret ediyor. Güneş tutulmaları, Ay'ın Dünya ile Güneş arasına gelmesi sonucu meydana gelir ve bu olaylar sırasında Güneş tamamen veya kısmen örtülür. Ancak "Ateş Çemberi" Güneş Tutulması, Ay'ın Dünya'ya en uzak noktada bulunduğu bir zaman diliminde gerçekleşir, bu nedenle Ay, Güneş'i tamamen kapatamaz ve Güneş'in etrafında halka şeklinde bir görüntü oluşturur.

2023 Ateş Çemberi Güneş Tutulması, 14 Ekim tarihinde gerçekleşecek ve Kuzey, Orta ve Güney Amerika bölgelerinde izlenebilecek. Ancak Türkiye'den izlenemeyecektir. Tutulma, ABD'nin 49 kıta eyaletinin tamamında gözlemlenebilecek ve halka şeklindeki görüntü, izleyicilere eşsiz bir manzara sunacak.

Tutulma, Pasifik zaman dilimine göre sabah 09.13'te başlayacak ve Oregon, Nevada, Utah, New Mexico ve Texas eyaletlerinden izlenebilecek. Ayrıca California, Idaho, Colorado ve Arizona'nın bazı bölgelerinden de görülebilecektir. NASA, tutulma günü yerel saatle 11.30'dan itibaren Albuquerque, New Mexico, Kirbyville, Texas ve White Sands, New Mexico'dan canlı görüntüler paylaşacak.

Bu olağanüstü doğa olayını izlemek için Güneş gözlükleri veya özel güneş filtreleri kullanmanız önemlidir, çünkü Güneş'e doğrudan bakmak gözlerinize ciddi zarar verebilir. 2023 Ateş Çemberi Güneş Tutulması, doğa severler ve gökbilim meraklıları için heyecan verici bir fırsat sunuyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR