2023 Temmuz ayından önce asgari ücret zammı gelecek! Sıkıntılar bitecek: Asgari ücret 14300 TL olacak!

Temmuz Ayı Asgari Ücret ve Emekli Maaş Zammı Kesin Rakamı Açıklandı!

2023 Temmuz ayından önce asgari ücret zammı gelecek! Sıkıntılar bitecek: Asgari ücret 14300 TL olacak!
Yayın Tarihi: 17.05.2023 17:33:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili yaptığı açıklama, çalışanlar ve emekliler arasında büyük bir umut uyandırdı. Son dakika gelişmesine göre, Temmuz ayında gerçekleştirilecek zam miktarı nihayet belli oldu. Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun'un yaptığı açıklama ile asgari ücret ve en düşük emekli maaşına ilişkin net rakamlar duyuruldu.

Erdoğan'ın Zam Sözleri Umutlandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili yaptığı açıklamada ciddi bir zam yapılacağı sinyalini verdi. Erdoğan'ın açıklamasında, "Asgari ücret artışıyla birlikte memur ve emekli maaşlarında da önemli iyileştirmeler yapacağız. Yılbaşında yaptığımız çalışmaları Temmuz ayında da sürdüreceğiz. Enflasyon farkı ve refah payı esas alınarak hazırlık yapıyoruz. Özellikle memurlarımızın gönül rahatlığı içinde olmasını sağlamak, onların haklarını tam olarak teslim etmek bizim boynumuzun borcudur" ifadeleri yer aldı.

Özgür Erdursun'dan Net Rakamlar

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, son dakika açıklamasıyla 2023 Temmuz ayında uygulanacak asgari ücret ve emekli maaşlarının miktarını açıkladı. Erdursun, "En düşük emekli aylığı ise 1 Temmuz'da 15.000 TL seviyesine yükselecek! Ancak olası baskılar sonucunda bu rakam, asgari ücrete yakın bir düzeyde gerçekleşebilir" şeklinde konuştu.

Net Tarih Belirlendi

Asgari ücret zammı ve emekli maaşlarındaki artış miktarı, Temmuz ayında kesinlik kazanacak. Bu tarihten itibaren işçiler ve emekliler, bekledikleri zam oranlarıyla hayatlarını sürdürebilecekler. Güvenceli bir gelecek için asgari ücretin yükseltilmesi ve emekli maaşlarının iyileştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu zam, çalışanların refahını artırarak sosyal adaletin sağlanmasına katkı sağlayacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR