2023 Temmuz'unda Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İşçiler ve İşverenler Zam Haberini Bekliyor

2023 Temmuz'unda Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İşçiler ve İşverenler Zam Haberini Bekliyor

2023 Temmuz'unda Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İşçiler ve İşverenler Zam Haberini Bekliyor
Yayın Tarihi: 2.06.2023 20:12:00

Ocak 2023’te yapılan zamla birlikte asgari ücret net 8.506 TL seviyesine yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi asgari ücrete temmuz ayında bir zam daha yapılacağı müjdesini vermişti. Şimdi gözler asgari ücret tespit komisyonuna çevrildi ve çalışanlar zam haberini beklemeye başladı. 2023 Temmuz ayında asgari ücretin ne kadar olacağı, asgari ücretin net ve brüt miktarıyla ilgili beklentiler sorulmaya başlandı.

Asgari ücretin Temmuz 2023'te ne kadar olacağı konusu, çalışanlar ve işverenler arasında en önemli konulardan biri haline gelmiştir. Asgari ücrete yapılacak zam oranı, Ağustos-Temmuz dönemi için hesaplanmaya başlanmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki asgari ücret tespit komisyonu toplantıları da yapılmaktadır. Asgari ücretin net ve brüt zam oranları, asgari ücretin hangi seviyede olacağı gibi sorulara yanıt arayan çalışanlar, son dakika zam haberlerini beklemektedirler. Bakan Bilgin, dolar bazında düşünülen asgari ücret rakamını da paylaşmıştır. Peki, 2023 Temmuz ayında asgari ücrete ne zaman zam yapılacak ve asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

Asgari Ücrete 2023 Temmuz Ayında Ara Zam Yapılması Bekleniyor

Asgari ücrete Temmuz ayı içinde ara zam yapılması beklenmektedir. Ocak 2023'te yapılan zamın ardından, 2023 Temmuz ayında asgari ücret zam oranına göre yeni maaşlar belirlenecek ve bu tutarlar hesaplara yansıtılacaktır.

Asgari Ücret Temmuz Ayında Ne Kadar Olacak, Kaç TL Olması Bekleniyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, geçtiğimiz günlerde asgari ücret zam oranı hakkında açıklamalarda bulunmuştur. Bakan Bilgin, "Asgari ücreti 500 dolar seviyelerine çıkaracağız" ifadelerini kullanmıştır. 1 Haziran 2023 itibarıyla 500 dolar yaklaşık olarak 10.400 TL seviyesindedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR