2024'e Kadar Ehliyet Yenileme Zorunluluğu Var! Bakanlıktan Açıklama Geldi!

2024'e Kadar Ehliyet Yenileme Zorunluluğu Var! Bakanlıktan Açıklama Geldi!

2024'e Kadar Ehliyet Yenileme Zorunluluğu Var! Bakanlıktan Açıklama Geldi!
Yayın Tarihi: 21.06.2023 12:45:00

Son dakika ehliyet yenileme haberleri, Türkiye genelindeki milyonlarca ehliyet sahibini yakından ilgilendiriyor. 2023 yılından itibaren ehliyet yenileme süreci ve nasıl yapılacağı konusunda merak edilen sorular ortaya çıkıyor.

Bu süreçte, eski tip ehliyetlerin geçerlilik sürelerinin devam ettiği ancak 2024 yılı sonuna kadar yenilenmesi gerektiği belirtiliyor. Yani, 2024 yılına kadar eski tip ehliyeti olanlar, ehliyetlerini yeni tip ehliyetle değiştirmek zorunda olacaklar.

Geçerlilik süresi sona eren eski tip ehliyeti olanlara ceza uygulanacağı ve bu ehliyetlerin geçersiz sayılacağı da açıklandı. Ehliyet değişimi için vatandaşların ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adreslerinden randevu alarak nüfus müdürlüklerine başvurabilecekleri belirtiliyor. Yenileme işlemi için gerekli evraklar ise şu şekildedir:

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı
  • Sürücü sağlık raporu
  • Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubu kartı (Sağlık raporunda yer almıyorsa)
  • Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli ile vakıf payının yatırılması

Ehliyet ve kimlik yenileme ücretleri hakkında da bilgilendirme yapıldı. Ehliyet yenileme ücretinin en az 15 TL olduğu belirtilirken, 2023 yılında geçerli olan kimlik kartı satış bedelleri ise doğum veya değiştirme nedenleriyle düzenlenen kimlik kartları için 83 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartları için ise 166 TL olduğu vurgulanıyor.

Bu bilgiler doğrultusunda, ehliyet sahibi vatandaşlar ehliyet yenileme ve kimlik değiştirme süreçlerini yakından takip etmekte ve gündemde büyük ilgi uyandırmaktadır. 2024'e kadar ehliyetlerini yenilemek zorunda olan vatandaşların, belirtilen evrakları tamamlayarak başvurularını yapmaları önem arz etmektedir. Bu şekilde, güncel ve geçerli ehliyetlerini elde edecek ve trafikte herhangi bir sorun yaşamadan seyahat edebileceklerdir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR