25 Yıl Evli Kalan Kadınlara Emeklilik Yeni Emeklilik Reformu Paketine Konuldu

25 Yıl Evli Kalan Kadınlara Emeklilik Berat Albayrak ve Zehra Zümrüt Selçuk açıkladığı yeni emeklilik reform paketine konuldu. Peki 25 Yıl Evli Kalan Kadınlar emeklilikte son durum nedir. Emeklilikte yeni gelişmeler yaşanacağı 2020 yılında Bakanların sık sık açıklaması oldukça heyacanlandırdı. Yeni

25 Yıl Evli Kalan Kadınlara Emeklilik Yeni Emeklilik Reformu Paketine Konuldu
Yayın Tarihi: 11.02.2020 08:46:00

25 Yıl Evli Kalan Kadınlara Emeklilik Berat Albayrak ve Zehra Zümrüt Selçuk açıkladığı yeni emeklilik reform paketine konuldu. Peki 25 Yıl Evli Kalan Kadınlar emeklilikte son durum nedir. Emeklilikte yeni gelişmeler yaşanacağı 2020 yılında Bakanların sık sık açıklaması oldukça heyacanlandırdı. Yeni reform paketinde büyük sürpriz 25 yıl evli kalanlara emeklilik geliyor.

Berat Albayrak'tan büyük sürpriz!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2020 yılında emeklilik sisteminde ciddi bir reform yapacağını açıklamıştı. Berat Albayrak "2020 emeklilik sisteminde ciddi bir reform yapma zamanı. 2020'e doğru hedef bu. Tüm emeklilik sistemi reformunu dünyada en başarılı gerçekleşen örneklerle bir çalışma yaparak gerçekleştireceğiz. Emeklilik sisteminde reform ihiyaçten öte bir zaruriyet" açıklması sonrası yeni pakette neler olacak, hangi  sistemler üzerinden çalışılacak merak ediliyordu. Berat Albayrak sonrası Zehra Zümrüt Selçuk, "EYT'liler için 65 yaş sınırı olmayacağı" müjdesini geçtiğimiz hafta vermişti. İki bakanın açıklaması sonrası yeni pakete geleceklerden en merak edilen 25 Yıl evli kalan kadınlar emeklilik merak edildi.

Mecliste görüşmeler sonlandı!

30 Aralık 2019 tarihinde ilk defa 25 yıl evli kalan ve en az 50 yaşındaki kadınların emekli edilmesine ilişkin kanun teklifi, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi" ilk defa meclis komisyonuna gelmişti. 2/2492 esas numaraları kanun teklifine ilişkin detaylar ilk defa 6 Ocak 2020 tarihinde görüşülmüş, Erdoğan geçerse onaylarım demişti. 1 aydır 25 Yıl evlilikte emeklilik mecliste görüşülmüyordu ancak sır ortaya çıktı.

Eşi ile 25 Yıl evli kalan Çalışmayan kadınlara emeklilik müjdesi!

Eşi ile 25 yıl evli kalan çalışmayan kadınlar için emeklilik müjdesi geldi. Çok yüksek oranda 50 yaş altı emekli olamayacak ancak 50 yaşından gün almışlar ömür boyu emekli olabilecek. Herhangi bir işte çalışmayan kadınlar da emekli olabilecek. 25 yaşında evlenmiş olan bir Kadın, 25 yıl evli kalırsa 50 yaşında hiç çalışmadan emekli olabilecek tasarı Berat Albayrak'ın masası üzerinde. Emeklilik reformu bir kere yapılacak ve 1999 öncesi, 2008 sonrası artık 2020 sonrası olarak devam edecek.

Yaşta Ciddi Düşüş olacak ancak Evlilikten Emeklilikte olmayacak!

Bir çok vatandaş, SGK ve Cimer'e 50 yaşı çok büyük sorun olarak görüyor. Ancak siz 45 yaşındaysanız ve 20 yıl evliyseniz 50 yaşında ve 25 yıl evli kalarak 5 yıl sonra emekli olabileceksiniz. Emeklilikte herhangi bir sorun veya hakkınızın yanması yok. 20 yaşında genç evlenen bir kişi 25 yıl evli kalırsa, 45 yaşında olacak ve 5 yıl beklemesi gerekecek. Yasadan itibaren bir gün iptal olsa bile o hakkını alacak. Şu an için 50 yaş sınırı kesin olarak geliyor ancak 25 yıl evli kalanlara emeklilik ve EYT takılanlar haricinde emeklilik modelinde yaş çok az düşeceğini söyleyelim. Bu iki kitleye özel reform sonrası yaş düşmesi 3-5 yıldan fazla olamayacak. Yine emekli olmak isteyen 60 yaşına kadar bekleyecek.

Mecliste 225 Bin TL iptal edilecek!

MEclis görüşmelerinde 25 yıl evli kalan kadınlar için 225 bin TL para karşılığında, kredi kullansa 19 yıla kadar 5 yıllık evli herkesi başvuran sistemde iptal edilecek. Bu emeklilik sisteminde evli kalanlardan para alınmaması Berat Albayrak'ın hediyesi olarak düşünülüyor. O 225 bin TL ödeme kimsenin aklına yatmamış, mecliste de olay çıkmıştı. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR