3 Dakikadan Fazla Konuşulursa..

Uzmanlar Telefonla 3 Dakikadan Fazla Konuşulmamasını Öneriyor

3 Dakikadan Fazla Konuşulursa..
Yayın Tarihi: 22.02.2018 17:46:00

İstanbul'daki özel bir üniversitenin Elektrik- Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Sevgi, Manisa'da ''Cep telefonları, baz istasyonları ve toplumsal kaygılar'' seminerinde, katılanları bir çok konuda bilgilendirdi.

Prof. Dr. Sevgi, uzun süre cep telefonuyla konuşulduğu taktirde vücut sıcaklığının 1 derece arttığını ve vücutta bazı sıkıntıların oluşmaya başladığını ve ülkemizin cep telefonuyla konuşmada geçen yıl Avrupa birincisi olduğunuda ekledi.

Türkiye 2012 yılından bu yana Avrupa'da bu rekoru elinde tutuyor. Bunun anlamı günde ortalama 6 saatten fazla mobil cihazların kullanılıyor olmasıdır.

Bugün için gelinen noktada 'cep telefonları, baz istasyonları kanser yapar mı' konusunda net bir bilgi yok. Ancak şüphe var, dolayısıyla riskte var. Kullanırken çok dikkatli olmamız gerekiyor. Hamilelerin, çocukların ve kalp hastalarının daha çok dikkat etmesi gerekiyor.
Cep telefonlarının kalp gibi hassas organların yanında taşınmamasını öneren Prof. Dr. Sevgi, ''Cihazları üzerinizde taşımaktansa çantanızda taşıyın, yatarken başucunuza koymayın ve kulaklık kullanın'' dedi.

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR