32OO TL Geliri Olanlara müjde! 10000 TL Hemen Alabilirsiniz

İhtiyaç, ev ve taşıt kredilerine başvuru yapmak istiyorsunuz fakat aylık gelirinizi yetersiz mi görüyorsunuz? Bu durumda olan herkes için bankalar aylık geliri en az 3200 TL olan kişilere 100.000 TL ye varan kredi vermeye başladı.

32OO TL Geliri Olanlara müjde! 10000 TL Hemen Alabilirsiniz
Yayın Tarihi: 11.08.2020 14:00:00

İhtiyaç, ev ve taşıt kredilerine başvuru yapmak istiyorsunuz fakat aylık gelirinizi yetersiz mi görüyorsunuz? Bu durumda olan herkes için bankalar aylık geliri en az 3200 TL olan kişilere 100.000 TL ye varan kredi vermeye başladı. Krediyi miktarı bankalar arasında değişiklik göstermektedir. Krediye başvurmadan önce bankaların tekliflerine göz atarak size en uygun olan bankayla çalışmayı seçebilirsiniz.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Her kredi de olduğu üzere, yeni sunulan bu kredilere başvurmak için de bazı koşullar vardır. Öncelikle aylık gelirinizi belgeleyebilir olmanız gerekmektedir. Aylık olarak aldığınız maaşınıza herhangi bir bankadan kesinti uygulanması durumunda, kesintiden arta kalan miktar göz önüne alınır. Kredi başvurunuzun onaylanabilmesi için aranan diğer şart ise kredi puanınızın yüksek olmasıdır. Eğer kredi sicilinizde bir sorun varsa ve kredi puanınız düşükse yüksek meblağlarda kredi başvurularınız onaylanmamaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere kredi çekmek için sadece belgelenebilir kredinizin olması yeterli değildir. Kredi puanı yüksek olup da aylık gelirini belgelemekte sorun yaşayan kişileri de bankalar olumsuz olarak değerlendirir. Örneğin ailenizden yardım alarak 3200 TL tutarında aylık gelire sahip olabilirsiniz. Ya da sigortasız bir işte çalışarak da yine aynı tutarda maaşınız olabilir. Fakat bu tutar bankalar tarafından işleme alınmaz. Eğer sosyal güvenceniz yoksa kredi çekmeniz sadece ipotek yoluyla mümkün olur.

Kredi Puanı Nedir?


18 yaşını doldurmuş her T.C. vatandaşının kredi puanı vardır. Bu puan, bankalarla çalışma şeklinize göre belirlenir. İlk olarak kredi kartı kullanarak sicil puanınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Kredi puanı oluşurken bankanın dikkate aldığı şey, kredi kartını aktif bir şekilde kullanmanız ve ödemelerini zamanında yapmanızdır. Dikkat edilmesi gereken nokta, aylık kredi kartı borcunun tamamının yani dönem borcunun ödenmesidir. Eğer asgari ödemeleri gerçekleştiriyorsanız bu sicil puanınızı olumsuz yönde etkiler.

Kullanmakta olduğunuz kredi kartının borcunu ödeyemediğiniz takdirde bankalar uygun ödeme seçenekleri sunar. Eğer yine ödeyemezseniz ya hakkınızda icra başlatılır ya da kredi kartı borcunuz eşit taksitlere bölünerek yapılandırmaya alınır. Yapılandırmaya giren borcunuz, kredi sicil puanınızı düşürür. Kısa zamanda borcu ödeseniz bile 5 yıl süreyle geriye dönük incelemelerde karşınıza çıkabilir. İşlerinizi rayına sokup ödemelerinizi düzenli yapmanız halinde ve kredi kartı kullanmaya devam etmeniz durumunda tekrar kredi puanınız artmaya başlar.

Kredi Puanı Nasıl Yükselir?

Kredi puanı düşük olanlar kredi çekmek istediklerinde puanlarının yetersiz olması sorunuyla karşılaşır. Kredi puanını yükseltmek için yapılması gereken ilk şey kredi kartı kullanmaktır. Evinize yapacağınız her alışverişi kredi kartıyla yapmanız halinde aktif bir kullanıcı olursunuz. Dikkat edilmesi gereken ise hesap kesim tarihi geldiğinde dönem borcunun tamamını ödemektir. Giyim, beyaz eşya gibi alışverişlerinizi düşük taksitlendirmeler yaparak kredi kartı ile almanız da kredi puanınıza olumlu olarak yansıyacaktır.

Her evde aylık olarak ödenen, elektrik faturası, su faturası, doğalgaz faturası, internet faturası ve cep telefonu faturalarını kredi kartınızdan otomatik ödeme talimatı vererek ödemeniz, kredi kartınızdan her ay düzenli para çekimi olacağı için kredi sicil puanınızı artırır. Aslında otomatik ödeme talimatları bir nevi harcama yapılacağına dair verilmiş bir söz gibidir.  Bu yolları izleyerek 3 veya 6 ay gibi bir sürede düşük olan puanınızı kolayca arttırabilirsiniz. Kullandığınız kredi kartının bankası aracılığıyla kredi çekmek daha kolaydır. Her banka kendi müşterisine kredi konusunda öncelik verir. Aynı zamanda kredinin faiz oranını da düşürerek en avantajlı teklifleri sunar. Bu kural hem özel bankalar hem de devlet bankaları için geçerlidir.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR