355 TL İntibak Zammı ile Birçok Kişinin Yüzü Gülecek! Emekliler bu haberi bekliyordu

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için güzel haberler gelmeye devam ediyor. Emekliye intibak düzenlemesinin çıkmasıyla beraber birçok kişinin yüzü gülecektir. Emekli vatandaşlara 355 TL’lik intibak zammının verilmesi planlanıyor.

355 TL İntibak Zammı ile Birçok Kişinin Yüzü Gülecek! Emekliler bu haberi bekliyordu
Yayın Tarihi: 8.08.2020 16:20:00

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için güzel haberler gelmeye devam ediyor. Emekliye intibak düzenlemesinin çıkmasıyla beraber birçok kişinin yüzü gülecektir. Emekli vatandaşlara 355 TL’lik intibak zammının verilmesi planlanıyor. Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde emekli maaşlarını alan emekli vatandaşlar; şimdi de söz konusu intibak zammının ne zaman uygulamaya konacağına dair merak içerisinde bulunuyor.

İntibak düzenlemesinden gelecek olan müjdeli haber milyonlarca insan tarafından bekleniyor. Fakat, emekli vatandaşlara yönelik olan 355 TL’lik intibak düzenlemesiyle ilgili kesin ve net bir gelişme olmadı. İntibak düzenlemesinin yapılmasıyla beraber ilk olarak 55 TL, ardından da toplamda 355 TL olmak üzere emekli maaşların zamlı ödenmesi söz konusu olacak. Memur emeklilerine intibak düzenlemesi yapılması gündemde iken SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de 355 TL’lik intibak zammının olup olmayacağı merakla bekleniyor.

Emekli İntibak Düzenlemesi Yürürlükte Mi?

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren intibak düzenlemesinin ne durumda olduğu merak ediliyor. İntibak zammının onaylanmasına dair Google’da birçok arama yapılıyor. Konuyla alakalı olarak konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; gündemden düşmeyen bu konuyla ilgili bazı çalışmalarının olduğunu ifade etmişti. İntibak düzenlemesi sayesinde 2000 yılından önce emekli olan vatandaşların emekli maaşları artmıştı. Fakat, söz konusu emekli maaş artışının 2000 ve sonrasında emekli olacak vatandaşlar için de uygulanması talep ediliyordu. Bu noktada, intibak düzenlemesinin kapsamının genişletilmesine dair birçok çalışmanın olduğunu söylemek gerekir.

İntibak düzenlemesi ile ilgili olarak Türkiye Emekliler Derneği’nin talebi; geçtiğimiz dönemde hükümete iletilmişti. Söz konusu talep uygulamaya konulursa ve yasa haline gelirse 2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşların da 355 TL’lik emekli maaşı zammından faydalanmasına imkan tanınacak. Söz konusu düzenlemenin 2020 yılının içerisinde çıkması bekleniyor. Fakat, bu aşamada düzenlemenin ne durumda olduğuna dair net bir gelişme bulunmuyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin büyük bir sabırsızlıkla beklediği intibak düzenlemesinin son haline dair medyada birçok haber yer alıyor.

İntibak Zammı Kesinleşti Mi?

Yeni Asır gazetesi muhabiri Hazal Ateş’in yapmış olduğu habere göre intibak düzenlemesine dair oldukça ilginç gelişmeler yaşanıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre intibak düzenlemesi ile 2000 öncesinde emekli olan vatandaşların maaşlarında yapılan zammın aynısının 2000 sonrasında emekli olan vatandaşlar için uygulanması da söz konusu olacak. Bunun yanı sıra, birçok kişinin maddi sıkıntı yaşadığı Kovid-19 sürecinde devlet; emekli maaşlarının yükseltilmesi konusunda birçok çalışma yapmıştı. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşları dahi bin 500 TL’ye kadar arttırıldı. Söz konusu maaş artışından 650 bin emeklinin faydalandığı biliniyor.
Türkiye Emekliler Derneği; 2000 öncesinde emekli olan vatandaşların maaşlarına yapılan zammın 2000 sonrasında emekli olanlar için de uygulanması yönünde taleplerinin olduğunu ifade etmişti. 2020 yılı içerisinde bu konuda birçok adımın atılması planlanıyor. İntibak düzenlemesinin yasalaşması halinde emekli maaşlarına 55 ile 355 TL arasında zam yapılması bekleniyor.

Bayram İkramiyelerine Zam Yapıldı Mı?

Kovid-19 sürecinde emekli vatandaşların maddi açıdan herhangi bir zorluk yaşamaması adına devletimiz büyük bir çaba gösterdi. Bu noktada, emekli vatandaşların maaşlarını evlerinde almaları sağlandı. Ayrıca, en düşük emekli maaşının 1.500 TL’ye yükseltilmesi; son derece sevindiren bir gelişme olarak dikkat çekti. Bununla yetinmeyen hükümet; bayram ikramiyelerini ve promosyonlarını öne çekme kararı aldı. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere ödenen 1000 TL tutarındaki ikramiyelerin zamlanacağı söyleniyor.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR