3600 gösterge için bakanlık açıklaması geldi! İşte 3600 göstergesi için bütün soruların cevapları!

Pek çok kişi yıllar boyunca çeşitli düşük zam oranları ile birlikte maaşlarını aylık olarak almaya devam ediyor. Ancak yaşanılan bu korona virüs salgını sonrasında ise sağlık çalışanlarının ek ödeme alması ve maaşlarına bu ödemenin yansıması birçok kişiyi etkiledi.

3600 gösterge için bakanlık açıklaması geldi! İşte 3600 göstergesi için bütün soruların cevapları!
Yayın Tarihi: 13.09.2020 17:04:00

Pek çok kişi yıllar boyunca çeşitli düşük zam oranları ile birlikte maaşlarını aylık olarak almaya devam ediyor. Ancak yaşanılan bu korona virüs salgını sonrasında ise sağlık çalışanlarının ek ödeme alması ve maaşlarına bu ödemenin yansıması birçok kişiyi etkiledi. Daha sonrasında ise ek gösterge için çeşitli talepler oluşturuldu. Yapılan talepler ise şu an için net bir sonuca bağlanmadı ancak emekliler ve memurlar için zam alınacağı belirtildi. Diğer hizmet çalışanları ve işçiler ise 3600 göstergenin bir an önce gelmesini istiyor.

3600 GÖSTERGE NE ZAMAN GELİYOR?

Günümüzde birçok kişinin merak ettiği bir soru olan 3600 ek göstergenin ne zaman geleceği sorusu geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandı. Bakan Koca’ya sorulan soruya ise cevap olarak bu konu ile ilgili çalışmanın var olduğunu bildiği ve çalışmaların halen devam ettiğini söyledi. Son durumda ise 3600 göstergenin çalışan ve iş performansını arttıracağı ve bu göstergenin sağlıklı bir biçimde devreye girmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Gösterge için bekleyişlerin sürdüğünü konuşmasına ekleyen Bakan Koca sağlık çalışanlarının bu konuda daha avantajlı olduğu ve ek ödemelerin devam edeceğini vurguladı. Ek ödeme alacak olan kişilerin yıl sonuna kadar ödemeleri maaşıyla birlikte alacağını söyledi.

EK GÖSTERGE NE İŞE YARIYOR?


Genel olarak ek göstergenin işlevinden söz edecek olursak yıl içerisinde alınan maaş ve ikramiye gibi tutarların daha yüksek orandan alınmasını sağlıyor diyebiliriz. Bir kişinin aldığı ek gösterge ne kadar yüksek olursa aylık olarak kazancı da o kadar artıyor. Özellikle günümüz ekonomi koşullarında alım gücünün çok düşük olması ve çeşitli ürün ve hizmetlerin pahalılaşması ek göstergenin taleplerini arttırıyor. Emekliler için de önemli olan bu ek göstergelerin ise en kısa sürede devreye girmesi isteniyor. Böylelikle de alınacak olan maaş tutarlarının bu sene ve geçen yıla göre çok daha yüksek tutarlardan yatması söz konusu olacak.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN EK ÖDEMELER NE DURUMDA?

Sağlık çalışanları bu korona virüs döneminde oldukça uzun saatler çalışarak mesailerinin dışında da görev alıyorlar. Sağlık Bakanlığı ise bu uzun mesai saatleri ve yoğunluklar karşılığında sağlık çalışanlarına maaşlarına ve mesai ücretlerine ek bir ödeme yapıyor. Çok tehlikeli koşullarda çalışan ve salgının yükünü taşıyan sağlık çalışanları ise böylelikle çok daha yüksek maaş tutarlarına sahip olabiliyor. Pek çok kişi için güzel haber olan bu durum ise emekli ve diğer çalışanlar için sıkıntılı olabiliyor. Özellikle 3600 ek gösterge talebinin halen onaylanmaması çalışanları ve emeklileri zor durumda bırakıyor. Ek gösterge için de kısa zamanda resmi bir açıklama bekleniyor.

EK GÖSTERGE İLE EMEKLİLİK MAAŞLARI NASIL ETKİLENECEK?

Memurlar için oldukça önemli olan ek göstergeler emeklilik maaşlarını da etkileyeceği için son derece önem verilen bir konu haline dönüşüyor. 3600 ek gösterge olması halinde 2500 ek göstergeye göre çok daha yüksek maaş tutarları ve bayram ikramiyeleri alacak olan memurlar ek göstergenin arttırılmasını istiyor. Bu ek gösterge 3600 oranına yükseltilirse de daha fazla kazanç elde ederek emeklilikte de maaşların yükselmesi söz konusu olabilecek. Böylelikle emeklilik maaşlarının da yüksek tutarlardan yatmasıyla daha rahat bir emeklilik hayatı sürülebilecek diyebiliriz. Sağlık Bakanı’nın yaptığı açıklamalara göre halen ek gösterge ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki dönemde ise resmi bir bakanlık açıklamasının yapılacağını tahmin ediyoruz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR